Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-09 05:10:00

Szanyi beszólt Kálmán Olgának

Az MSZP EP-listavezetője szerint Kálmán Olga folyamatosan éket ver az Összefogás szereplői közé.

Szanyi Tibor arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy nem kell másik programot készítenie az MSZP-nek az EP-választásra, mint amit az országgyűlési választásra készítettek, ugyanis az a céljuk, hogy amit itthon kormányon nem tudnak véghezvinni, azt megpróbálják úgy, hogy olyan uniós szabályozásokat hozzanak, amik rákényszerítik a magyar kormányt is a változtatásra. Példaként említette, hogy az élelmiszerek áfáját jó lenne egyszámjegyűre csökkenteni, amiben vélhetően partner lenne a legtöbb uniós ország és így a magyarországi 27 százalékos áfakulcsot is lejjebb lehetne vinni.

A szocialista politikus elmondta, hogy az országgyűlési választás alkalmával a baloldali összefogás pártjai olyan programot dolgoztak ki, amiben minden résztvevőnek sok kompromisszumot kellett kötnie. Szanyi arról is beszélt, hogy most már "nem kellenek szövetségi politikai tárgyalások egy-egy gondolat kifejtéséhez, nem kellenek hosszadalmas egyeztető megbeszélések egy-egy kezdeményezéshez, hanem egyszerűen kimondjuk, hogy mi, mint a Magyar Szocialista Párt, mit szeretnénk".

Az országgyűlési választás kampányáról szólva elmondta, hogy nagyon komoly kritikát szeretne megfogalmazni a sajtóval és Kálmán Olgával szemben. "Most nem viccelődök"- tette hozzá Szanyi. "Önök gőzerővel dolgoztak az egész kampányban azon, hogy a szövetségbe tömörültek közé éket verjenek"- jelentette ki. Kálmán Olga erre kérte, hogy mondjon egy példát. Szanyi szerint a műsorvezető föl akarja erősíteni a "nüansznyi különbségeket" és "most is ezt tette". Hozzátette: "szeretném, ha nem értelmeznék a szavainkat, hanem értenék".

A műsorvezető arra kérte Szanyit, erősítse meg, hogy nem az következik most, hogy az összefogás pártjai korábban kritizálták egymást, aztán összefogtak, vereséget szenvedtek és most megint kezdődik a sárdobálás. Szanyi szerint ez a kérdés "áskálódás". 

"A programon van a hangsúly. Pontosan azon van a hangsúly, hogy ezeregy oknál fogva külön indul minden párt az EP-választáson. Az az érdeke minden pártnak, hogy a saját steril programját mutathassa be"- reagált.

A Szabadság téri emlékmű építése is szóba került. Erről azt mondta a szocialista politikus, hogy szétrobban a feje a dühtől. Véleménye szerint ez egy "provokatív, gyalázatos náci emlékmű".

Az építkezés megkezdéséről azt mondta, az az üzenete, hogy "megtehetem, átverhetlek titeket". Hozzátette: "ez egy diktátor provokatív üzenete".

"Ha most nem itt lennék, ott tombolnék kint a téren, mert sokan vannak ott kint"- tette hozzá Szanyi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink