Itthon

Bajnai kicsit csalódott, Kónya győzelemre számított

96 százaléknál így néz ki a parlament
április. 7. hétfő 1:02

96,24 százalékos feldolgozottsági szint mellett listán 44,51 százalékon áll a Fidesz-KDNP (133 hely), 25,88 százalékon a baloldali összefogás 38 hely), 20,68 százalékon a Jobbik (23 hely) és 5,24 százalékon az LMP (5 hely).

Szabó: nem a parlament lesz az ellenzéki politizálás fő színtere
április. 7. hétfő 0:50

Az ellenzéki politizálás fő színtere a parlamenten kívül kerül a következő években - jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke hétfőre virradó éjszaka a választási eredmények ismeretében.

A politikus az MSZP székházában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: kétharmados Fidesz-többség és erősödő Jobbik mellett az Országgyűlés "bábszínház" marad. "Vissza kell nyúlnunk a mozgalmi gyökereinkhez, alulról építkezni és megújítani a baloldalt" - mondta Szabó Tímea, hozzátéve: ez szükséges ahhoz, hogy 2018-ban "felszabadítsák" Magyarországot Orbán Viktor kormányzása alól.

94,68 százalékos feldolgozottság mellett a listás eredmény a következő
április. 7. hétfő 0:37

94,68 százalékos feldolgozottsági szint mellett listán 44,57 százalékon áll a Fidesz-KDNP, 25,80 százalékon a baloldali összefogás, 20,72 százalékon a Jobbik és 5,22 százalékon az LMP.

Jávor: meg kell újulni
április. 7. hétfő 0:34

"A mai eredmény viszont világosan mutatja, a baloldalnak meg kell újulnia! Ma két üzenet van a jövőre nézve: a baloldal és a demokratikus ellenzék megújulása elől nincs hova hátrálni" - írta Jávor Benedek a PM politikusa a Facebook-oldalán.

Bajnaiék holnaptól a szépítésen dolgoznak
április. 6. vasárnap 23:26

Bajnai elismerte a kudarcot, de szerinte még szépíthetnek. Úgy látja, holnaptól az a fő feladat, hogy vonzó ajánlatot tudjanak adni a választóknak. Holnap elkezdenek a szépítésen dolgozni. Úgy érzi, tiszta a lelkiismeretük, mert jó célért dolgoztak. A hitük nem változott.

Bajnai: holnap kezdjük az aláírásgyűjtéseket
április. 6. vasárnap 21:15

Megy az ATV a Madách téren
április. 6. vasárnap 21:00

A Madách téren jelenleg több százan várják az első részeredményeket, mindenki az ATV választási műsorát nézi.

250 bejelentés
április. 6. vasárnap 20:17

Bajnai Gordon megjegyezte, "a magyar sajtó függetlennek megmaradt kicsi szeletét kizárták" a Fidesz rendezvényéről. Szavai szerint ez nem sok jót ígér arra az esetre, ha marad a jelenlegi kormány.

Az ellenzéki politikus elmondta: az Együtt-PM által működtetett "demokráciavonalra" több mint 250 bejelentés érkezett a választások során észlelt szabálytalanságokról. Ezek közül több érdemi, komoly szabálysértésre hívta fel a figyelmet, ezeket ki kell majd vizsgálni, de ítélkezni nem szeretnénk - mondta Bajnai Gordon.

Szavazatok ellenőrzése

Bajnai: elfogult volt a közmédia
április. 6. vasárnap 20:16

Elfogultan működött, nem sajtómunkát végzett, hanem propagandát folytatott a közszolgálati televízió és rádió a választási kampányban - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap este Budapesten, a szövetség választási eredményváró rendezvényén.

A volt miniszterelnök szavai szerint a közmédia elfogultsága nagyon súlyos baj, akadálya a demokráciának, "gátolja a választások tisztességes lebonyolítását". Hozzátette: szeretné, ha a jövőben nem ilyen közmédia lenne Magyarországon, ehhez persze választásokat kell nyerni, mert a Fidesztől nem várhatnak jobbat.

Nagyon megdicsérték Bajnait
április. 6. vasárnap 20:13