Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-07 18:57:00

A választás másnapja

Folyamatosan frissülő hírek!

60 százalékos részvétellel zárult az idei választás. A 99 százalékos feldolgozottsági adatok alapján a 199 fős parlamentben 133 Fidesz-KDNP-s, 38 "kormányváltó" és 23 jobbikos és 5 LMP-s képviselő ülne, vagyis Orbánéknak megvan a kétharmad. Mesterházy nem tud gratulálni, Bajnai szerint súlyos kudarcot szenvedett a baloldali összefogás, az EP-választáson külön indulnak. A Jobbik csalódott. A választás összes híre, exkluzív videók és képgalériák az atv.hu hírfolyamában.

 • Gratuláció Amerikából

  április 08.kedd 06:37

  Az amerikai képviselőház magyar ügyeket támogató csoportjának (caucus) társelnökei és a szövetségi alsóház más tagjai is gratuláltak hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesznek a parlamenti választáson elért győzelemhez.

  Andy Harris és Dave Joyce republikánus, valamint Marcy Kaptur demokrata képviselők, a magyar caucus társelnökei közös közleményükben megemlékeztek arról, hogy 1989-ben Magyarország élen járt a vasfüggöny lebontásában és abban, hogy szabad és igazságos választásokat sürgetett. Rámutattak, hogy 25 évvel később Magyarország az Európai Unió tagja, erős NATO-szövetséges, és lakosai megtapasztalták a demokratikus önkormányzás felvirágzását. Szavaik szerint "a magyarok világosan beszéltek" azzal, hogy elismerték Orbán Viktor vezető szerepét abban, hogy az ország "a gazdaság virágzásának magasabb szintjeit" érte el, és megszilárdult a demokrácia Magyarországon.

 • Kövér: nem az új választójogi rendszeren múlik a kétharmad

  április 08.kedd 06:35

  A fideszes házelnök szerint nem az új választójogi rendszeren múlik a Fidesz eseteges kétharmados parlamenti többsége. Mostantól fogva sokkal bátrabban lehet vállalni, hogy az Orbán-kormány egy nemzeti kormány, amely zászlajára tűzte a nemzetegyesítést - mondta Kövér László a Duna Televízióban. Részletek itt.

 • Aszfaltozás és csatornázás az elsődleges feladat

  április 08.kedd 06:34

  A munkahelyteremtést, a közlekedésfejlesztést és a zajvédelem megoldását tartja legfontosabb feladatának Dunai Mónika, aki a Fidesz-KDNP színeiben megnyerte a főváros XVII. kerületét és Kőbánya egy részét magába foglaló egyéni választókerületet a vasárnapi országgyűlési választáson. A szavazatok 98,78 százalékos feldolgozottsága alapján Dunai Mónika a voksok 43,01 százalékát szerezte meg.

  A politikus, aki a Fidesz-frakciót vezeti a XVII. kerületi képviselő-testületben, hétfőn az MTI-nek elmondta: elsődleges feladatának tekinti a terület közlekedés- és infrastruktúrafejlesztését, így például a földutak aszfaltozását és a teljes csatornázottság elérését.

 • Még nem tárgyaltak a frakcióalakításról Gyurcsányék

  április 07.hétfő 21:03

  Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke este, szintén az Egyenes beszéd című műsorban azt mondta: még nem tárgyaltak a frakcióalakításról. A konzultációk a héten fognak megkezdődni - tette hozzá.

  gyurcsány ferencGyurcsány Ferenc

 • Mesterházy: nem fordult meg a fejemben a lemondás

  április 07.hétfő 21:00

  Az országgyűlési választások előtt a baloldali összefogás résztvevői megállapodtak abban, bármi lesz a végeredmény, egyikük sem csábítgat el a másiktól senkit - mondta hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Mesterházy Attila, aki a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjeként indult a vasárnapi voksoláson. Mesterházy Attila a műsorban arról beszélt: konstruktív, de kritikus ellenzéki szerepre kell készülniük. Hozzátette, arra számítanak, hogy a politikai események centruma a parlamenten kívülre kerül, ezért nem feltétlenül a parlamenti frakcióra építik a szakmapolitikát, hanem "a párt irányába indulnak el". Ott hoznak létre műhelyeket, esetleg kabineteket. Kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem fordult meg a fejében, hogy felajánlja lemondását.

 • Twitteren is érkeznek a jókívánságok

  április 07.hétfő 20:22

  Rövid közleményben és a Twitteren keresztül gratulált Orbán Viktornak a választás eredményéhez hétfő este Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. A belga politikus meggyőződését fejezi ki a közleményben, hogy a magyar miniszterelnök átvezeti majd Magyarországot a rá váró kihívásokon, a közös európai célok felé. Végezetül Van Rompuy sok sikert kíván Orbán Viktornak, és közölte: alig várja, hogy folytassák az együttműködést az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanácsban.
      
  Nem sokkal Van Rompuyt követően a Silvio Berlusconi nevével fémjelzett Hajrá Olaszország (Forza Italia) pártból érkező Antonio Tajani, az Európai Bizottság ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős alelnöke is külön üzenetben gratulált Orbán Viktornak a Twitteren a választási győzelemhez.

 • CDU/CSU pártszövetség is gratulált

  április 07.hétfő 20:20

  A német konzervatív CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag-) frakciója hétfőn gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesznek a választási győzelemhez. A Bundestag CDU/CSU-frakciójának képviselői "szívből gratulálnak Orbán Viktornak és kormányzó pártjának, a Fidesznek az országgyűlési választáson aratott egyértelmű győzelemhez" - közölte Hans-Peter Friedrich frakcióvezető-helyettes. Hangsúlyozta: "nagyhatású" volt, ahogyan Orbán Viktor ismét elnyerte széles választói rétegek bizalmát.

 • Traian Basescu sok sikert kívánt

  április 07.hétfő 18:57

  Traian Basescu román államfő gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek az országgyűlési választáson aratott győzelméhez, és sikert kívánt számára újabb mandátuma célkitűzéseinek megvalósításához - közölte hétfőn a román elnöki hivatal. "Kihasználom ezt az alkalmat, hogy őszintén gratuláljak a magyar népnek. Kifejezem mély meggyőződésemet, hogy a népeink közötti hagyományos barátságra alapuló kétoldalú kapcsolataink minden szinten megerősödnek, a román és a magyar polgárok javát szolgálva" - írta a román államfő Orbán Viktorhoz intézett üzenetében.

 • Matteo Renzi is gratulált Orbánnak

  április 07.hétfő 17:56

  Matteo Renzi olasz miniszterelnök azt írta: "a legőszintébben gratulálok a tegnapi országgyűlési választásokon elért nagyarányú győzelmedhez, amely tanúsítja, hogy a magyar állampolgárok határozottan támogatják a növekedés ösztönzése érdekében és a munkanélküliség ellen folytatott politikád".

 • Francia elemző: Orbánék visszaszorították a Jobbikot

  április 07.hétfő 17:55

  Az új választási törvény morális szempontból bírálható azért, mert a győztes Fidesznek kedvez, ugyanakkor "Orbán Viktornak ez volt a módszere arra, hogy feltartóztassa a Jobbik valódi térnyerését" - mondta az MTI-nek hétfőn Jean-Yves Camus, a párizsi Stratégiai és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (IRIS) kutatója. A teljes cikk itt olvasható.

 • Martin Schulz is gratulált Orbánnak

  április 07.hétfő 17:11

  Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke hétfőn gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az általa vezetett Fidesz országgyűlési választási győzelméhez.

  Az erről szóló rövid brüsszeli közlemény szerint a német szociáldemokrata politikus azt kívánta Orbán Viktornak: "használja fel bölcsen az ismét megkapott felhatalmazást" arra, hogy megfeleljen a polgárok belé vetett bizalmának, és hogy eleget tegyen Magyarország európai kötelezettségeinek.

 • EB: számítunk a magyar kormány elkötelezettségére

  április 07.hétfő 17:07

  Az Európai Bizottság számít Orbán Viktor miniszterelnök és Magyarország elkötelezettségére és támogatására az európai integráció jövőbeni előmozdításában - közölte újságírói kérdésre válaszolva hétfőn Pia-Ahrenkilde-Hansen, az Európai Bizottság szóvivője a testület szokásos napi sajtótájékoztatóján.

  A szóvivő elmondta, hogy a gratuláción kívül a bizottság egyelőre nem óhajt mást hozzáfűzni a hétvégi magyarországi választásokhoz, és megerősítette, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke még vasárnap este személyesen gratulált telefonon a magyar miniszterelnöknek, valamint levelet is küldött Orbán Viktornak.

 • Nem volt jogsértő a kormányzati portál Fidesz-nagygyűlésről szóló beszámolója

  április 07.hétfő 16:51

  Nem volt jogsértő a kormányzati portál beszámolója a Fidesz-KDNP jelölőszervezet április 4-ei szegedi és 5-ei debreceni nagygyűléséről az NVB hétfői határozata szerint. A testülethez Baja Ferenc szocialista politikus fordult azt kifogásolva, hogy a kormany.hu oldal április 4-én "Minden szavazatra szükség van", 5-én pedig "Fel, győzelemre!" címmel beszámolót tett közzé a jelölőszervezet szegedi, illetve debreceni gyűléséről.
      
  Arra hívta fel a figyelmet, hogy az írásban idézik Orbán Viktornak a Fidesz elnökeként elmondott beszédét, amelyben a kormányfő a Fidesz-KDNP-re történő szavazásra buzdított. A beadványozó szerint ezzel a Miniszterelnökség a jelölőszervezetek népszerűsítésére alkalmas kampánytevékenységet folytatott, amire szerinte a kormánynak az alaptörvény értelmében nincs lehetősége, hiszen csak tájékoztató tevékenységet folytathatna. A testület tagjai végül 12:8 arányban elutasították a kifogást.

 • EBESZ: A kormányzó párt több szempontból is előnyt élvezett

  április 07.hétfő 16:28

  A magyar választóknak valódi választási lehetőségük volt a vasárnapi országgyűlési választáson, de a kormányzó párt több szempontból is előnyt élvezett - mondta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelője hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten. Bővebben itt.

 • Orbán: Új, és nagyszerű korszak kapujában állunk

  április 07.hétfő 16:08

  De mit gondol erről az utca embere?

 • Harmincöt párt indulhat a májusi EP választáson

  április 07.hétfő 15:57

  Harmincöt párt indulhat a május 25-ei európai parlamenti választáson, és több jelölő szervezet már át is vette az ajánlóíveket, így akár hétfőn gyűjtheti is a támogató aláírásokat. Bővebben itt.

 • Valószínű, hogy most szavazott a legtöbb roma

  április 07.hétfő 15:50

  Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) szerint képviselőinek települési és megyei összesített gyorsjelentései alapján valószínűsíthető, hogy az 1990-es demokratikus választások óta soha annyi roma nem vett részt választáson mint 2014. április 6-án.

 • Fodor lehet, hogy független lesz

  április 07.hétfő 15:30

  Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke egyelőre sem az Együtt-PM-mel, sem a DK-val nem tárgyalt hivatalosan arról, hogy melyik frakcióhoz csatlakozzon - ezt a politikus mondta el egy kérdésre válaszolva hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette,  az MLP csak olyan döntést fog hozni, amelyik az önálló liberális politikai arculatot erősíti, mert újra meg akarják teremteni az önálló liberális pártot. Azt sem tartotta kizártnak, hogy függetlenként dolgozik majd az Országgyűlésben.

 • Gratulált Orbánnak a Mazsihisz

  április 07.hétfő 15:12

  Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlamenti választáson aratott győzelemhez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn. A teljes cikket itt olvashatja.

 • A NAV vasalja be a sikertelen jelöltek kampánytámogatását

  április 07.hétfő 14:37

  Vissza kell fizetniük a kampány finanszírozására felvett egymillió forintos állami támogatást azoknak az egyéni képviselőjelölteknek, akiknek nem sikerült legalább a leadott érvényes szavazatok 2 százalékát összegyűjteniük, a pénzt végső esetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hajthatja be. Itt olvashat bővebben a témáról.

 • Jól vizsgáztak a közvéleménykutatók

  április 07.hétfő 14:30

  Jól vizsgáztak a közvélemény-kutatók - olvasható a Nézőpont Intézet által létrehozott kozvelemenykutatok.hu oldal gyorselemzésében hétfőn. Bővebben itt.

 • Orbán: nem a gyűlöletre

  április 07.hétfő 14:22

  A kormányfő azt is mondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre. Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek.

 • Orbán: igen a néppárti kormányzásra

  április 07.hétfő 14:21

  A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra - értékelte Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban az előző napi országgyűlési választást.

 • Egy hónapon belül alakul meg az új Országgyűlés

  április 07.hétfő 14:17

  Egy hónapon belül alakul meg az új Országgyűlés, az alakuló ülést az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök hívja össze a választást követő 30 napon belüli időpontra. A parlament megbízatása az alakuló üléssel kezdődik, és a következő Országgyűlés megalakulásáig tart. Bővebben itt.

 • Megkezdődött az Orbán sajtótájékoztató

  április 07.hétfő 14:12

  Megkezdődött Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója. Orbán angolul kezd, majd magyarra vált.

 • Fodor is sajtótájékoztatót tart

  április 07.hétfő 13:05

  Választás után címmel tart sajtótájékoztatót délután 2 órától Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke.

 • 2000 szavazat dönthet

  április 07.hétfő 13:04

  Kétezer, eddig fel nem dolgozott egyéni szavazat dönthet arról, ki lesz a következő négy évben a XVIII. kerületi székhelyű, 15-ös számú egyéni választókerület képviselője: a Fidesz-KDNP-s Kucsák László vagy Kunhalmi Ágnes, a baloldali összefogás jelöltje. Az országos szinten legszorosabb verseny közvetve érintheti a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados országgyűlési többségét is a következő parlamenti ciklusra.

  A választókerületi eredmények 98,68 százalékos feldolgozottsága mellett Kucsák László 20 104 szavazatot kapott, míg Kunhalmi Ágnes 20 082-öt, így a különbség mindössze 22 szavazat. Az országban ez a legszorosabb eredmény az első két jelölt között. Arra azonban, hogy kiderüljön, ki kapja a mandátumot, még várni kell szombatig, ugyanis várhatóan akkor bontják fel a szavazókörben a szavazás napján lezárt urnákat. Ezek az urnák ugyanis arra várnak, hogy megérkezzenek az átjelentkezéssel, illetve a külképviseleteken szavazók voksai. 

 • Seibert: a nagy többség különleges kormányzati felelősséggel jár

  április 07.hétfő 13:03

  A nagy parlamenti többség különleges kormányzati felelősséggel jár - emelte ki a német kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján a magyarországi választások eredményével kapcsolatban.

  Steffen Seibert elmondta: az előzetes eredményekből már látszik, hogy a Fidesz ismét nagy törvényhozási többségre támaszkodva kormányozhat, ebből pedig a német kormány álláspontja szerint az a "különleges felelősség" adódik, hogy a többséggel "mértékkel, visszafogottsággal és az alkotmányos alapelvek iránti érzékenységgel" kell élni.

 • Kiss Péter: Újpest központja lehet az építkezésnek

  április 07.hétfő 12:51

  Kiss Péter (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) szerint Újpest azon kerületek között lehet, amelyek kiindulópontjai lehetnek egy baloldali építkezésnek. A szocialista politikus hétfőn annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy várhatóan ő szerez mandátumot Budapest 11-es választókerületében. Kiss Péter szerint meggyőző többséggel, mintegy háromezer szavazattal sikerült győznie. Úgy értékelte, hogy Újpesten korrekt választási küzdelem folyt. Éjjel vetélytársával, Hollósi Antallal (Fidesz-KDNP) telefonon beszélt is - jelezte.

 • Vona többet nyert, mint Novák, Dúró, Hegedűsné és Szávay együtt

  április 07.hétfő 12:04

  A Jobbik egyéni indulói közül a pártelnök Vona Gábor érte el a legjobb eredményt: messze felülhaladva a párt 20,54 százalékos listás eredményét, 35 százalékot szerzett Heves megye 2. körzetében. Érdekességek a 2014-es választásról sorozatunk első részét ide kattintva olvashatja.

 • Az elvégzett munka sikere

  április 07.hétfő 12:01

  Az elmúlt négy évben Zuglóban elvégzett munkája sikereként értékeli Tóth Csaba (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) azt, hogy várhatóan ő szerez mandátumot a választókerületben. A baloldali összefogás jelöltje hétfőn az MTI-nek elmondta, az emberek megismerték elképzeléseit, látták, hogy tenni akar értük, és hisznek benne, ennek köszönhető, hogy ilyen sokan szavaztak rá.

  Közölte, hosszú, kemény kampányon van túl; eddig is gazdaságpolitikával foglalkozott, ezzel szeretne a parlamentben is foglalkozni.

 • 36 vagy 97 egyéni mandátuma lesz a Fidesznek?

  április 07.hétfő 12:00

  Még pénteken kértünk meg kormánypárti és ellenzéki politikusokat, hogy tippeljék meg a választási eredményeket. Az ellenzék nagyon mellélőtt, a Fidesz alelnöke pedig alábecsülte pártját. Részletek ide kattintva.

 • Navracsics: Pál Béla kérjen bocsánatot

  április 07.hétfő 11:36

  Pál Béla és az MSZP kérjen nyilvánosan bocsánatot, amiért személyeskedő kampányt folytatott! - hangoztatta a miniszterelnök-helyettes, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként Veszprém megye 1-es választókörzetében az első helyen végzett az országgyűlési választáson.

  Hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt Pál Béla személyes felelősséggel tartozik, ezért vele és az MSZP-vel semmilyen megállapodásról és együttműködésről nem lehet szó, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kérnek - jelentette ki Navracsics Tibor.

 • Orbán nemzetközi sajtótájékoztatót tart

  április 07.hétfő 11:26

  A miniszterelnök ma délután 2 órától nemzetközi sajtótájékoztatót tart az Országház Delegációs termében. A sajtótájékoztatót az ATV és az atv.hu is élőben közvetíti.

 • A BBC az agyonvert baloldalról ír

  április 07.hétfő 11:14

  A magyar baloldal még mindig nem épült föl a 2010-es vereséget követően, írja címlapon a BBC, amely beszámolt a magyar választásokról. Részletek itt.

 • Gyurcsány folytatja

  április 07.hétfő 11:12
 • Swoboda: Orbánnak tiszteletben kell tartania az EU jogát

  április 07.hétfő 11:11

  "Bármilyen nagy többséget is szerzett Orbán, ez nem menti fel az alól, hogy tiszteletben kell tartania az EU jogát és értékeit" - reagált a magyar országgyűlési választások eredményére hétfőn Brüsszelben közzétett nyilatkozatában Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője.

  Swoboda szerint a magyar miniszterelnök "az elmúlt néhány évet azzal töltötte, hogy átírta az alkotmányt, és olyan törvényeket vitt keresztül, amelyek rendszeresen túlmentek azon, ami elfogadható egy európai demokráciában". Az Európai Uniónak ezért - folytatta az osztrák szociáldemokrata politikus - továbbra is szoros figyelemmel kell követnie, tiszteletben tartja-e az európai jogot az új Orbán-kormány.

 • A tegnap esti mondat Bajnaitól

  április 07.hétfő 10:29
 • Választási eredmények

  április 07.hétfő 10:16

  budapesti egyéni választókerületi (oevk) eredményekBudapesti egyéni választókerületi (OEVK) eredmények

  az egyéni választókerületek (oevk) eredményeiAz egyéni választókerületek (OEVK) eredményei

  parlamenti patkó - országgyűlés választás - eredmények Parlamenti patkó - Országgyűlés választás - Eredmények

 • A BBC is beszámolt a magyar választásról

  április 07.hétfő 09:59
 • Bencsik: a bizalomra épülő politikai kultúra győzött

  április 07.hétfő 09:30

  Az egymás iránti gyűlöletre és széthúzásra buzdító politika helyett az egymás iránti bizalomra épülő politikai kultúra győzött a Tatai-medencében - mondta Bencsik János, Tata és Tatabánya körzetének országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-nek. Bencsik János hatvan százalékot meghaladó részvétel mellett a szavazatok 43 százalékát szerezte meg, tíz százalékkal többet, mint az MSZP-s Lukács Zoltán, a "kormányváltó erők" jelöltje a vasárnapi országgyűlési választáson. Az eredményt látva elmondható, hogy erős érdekképviseleti szövetséget sikerült kialakítani Tatán, Tatabányán és térségében - mondta a politikus.

 • 22 szavazat a különbség

  április 07.hétfő 09:18

  Több körzetben sem látni még a választás végeredményét. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint például Budapest 15. számú választókörzetében mindössze 22 szavazat a különbség 98,6 százalékos feldolgozottság mellett Kucsák László fideszes és Kunhalmi Ágnes MSZP-s jelölt között. 253 szavazat az előnye hasonló feldolgozottsági szint mellett László Tamásnak (Fidesz-KDNP) Móricz Eszterrel (MSZP) szemben Budapest 12. választókörzetében. Miskolcon Dr. Varga László ellenzéki jelölt vezet 360 szavazattal Sebestyén László kormánypárti jelölttel szemben, míg Oláh Lajos DK-s jelöltnek 442 szavazat az előnye Rónaszékiné Kereszter Monikával (Fidesz-KDNP) szemben Budapest VII. kerületében.

 • Pálffy: jól vizsgázott a rendszer

  április 07.hétfő 08:46

  Összességében jól vizsgázott az új választási rendszer, a helyi választási irodák 98 százaléka jól dolgozott - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke hétfőn az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

  Pálffy Ilona az M1-nek nyilatkozva kiemelte: az átjelentkezés intézményével a választópolgárok szívesen éltek, ugyanakkor további "személyi erősítéssel" lehetne elkerülni, hogy a szavazókörökben az átjelentkezők miatt sorok alakuljanak ki. A jövőben szükségessé válhat, hogy az állandó lakosok külön szavazókörben szavazzanak, ne az átjelentkezőkkel együtt - tette hozzá. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az NVI elnöke azt mondta, a helyi választási irodák 98 százaléka jól vizsgázott, csak kisebb hibák voltak, amelyeket kiértékelnek. Egy teljesen új választási rendszerben "egy elég nehéz és bonyolult törvény" végrehajtásával, nagyon feszített határidők mellett, valamennyi munkát jó színvonalon végezték el az NVI munkatársai - jelentette ki Pálffy Ilona.

  pállfy ilona és patyi andrásPállfy Ilona és Patyi András

 • Bajnai: vereséget szenvedtünk

  április 07.hétfő 08:10

  "Ma vereséget szenvedtünk, de a lelkiismeretünk tiszta, beletettünk apait, anyait, és még ennél is többet. Az erőnk maximumát tettük bele, a hitünk nem változott, hiszünk abban, hogy Magyarország többre képes, és Magyarország többet érdemel. Egy dolog tabu: a céljainkat nem kell feladnunk, semmiképpen, mert hiszünk egy szolidáris, békés, haladó, európai Magyarországban. Ezt a célt az idő sem válthatja le"- írta Facebook-oldalán Bajnai Gordon tegnap éjjel.

 • Mesterházy: Magyarország továbbra is számíthat ránk

  április 07.hétfő 07:40

  Az MSZP elnökének Facebook-oldalán ez a legutolsó poszt tegnap este óta.

 • Orbán: Nyertünkszelfi

  április 07.hétfő 07:38

  A miniszterelnök ezt a képet posztolta Facebookon a választás után.

 • A forint alig reagált

  április 07.hétfő 07:17

  Alig reagált a forint a választási eredményre, hétfőn reggel árfolyama a főbb devizákhoz képest minimálisan gyengült a péntek esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon. Hétfőn reggel fél hétkor egy euró 305,95 forintot ért a péntek esti 305,70 forint után, a svájci frankot 250,29 forinton jegyezték, péntek este hétkor 250,18 forinton állt.

  A dollár 223,35 forint, a japán jen 2,1633 forint volt hétfő reggel a péntek esti 223,09 és 2,1594 forintot követően. Egy euró 1,3699 dollárt ért hétfő reggel a péntek esti 1,3703 dollár után.

 • Földi: nem volt kormányváltó hangulat

  április 07.hétfő 05:30

  "Az emberek érezhetően jó szívvel támogattak, és nem volt kormányváltó hangulat" - mondta az MTI-nek Földi László, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki várhatóan Pest megye 12. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője lesz. "Az emberek ráéreztek arra, hogy elindult valami az elmúlt négy évben, és ha ezt folytatjuk, abból mindannyian jól jövünk ki" - fogalmazott Földi László.

 • Kunczét legyőzték

  április 07.hétfő 05:28

  A közös munka eredményeként értékelte győzelmét Bóna Zoltán, aki Pest megye 8. számú, Szigetszentmiklós központú egyéni választókerületében végzett az első helyen a Fidesz-KDNP színeiben. A 33 éves, református teológus végzettségű politikus, aki kilencedik éve látja el Dunavarsány polgármesteri teendőit, mások mellett Kuncze Gábort, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltjét, az SZDSZ egykori elnökét győzte le.

  kuncze gáborKuncze Gábor

 • Aradszki: győzelemre voltunk ítélve

  április 07.hétfő 05:21

  "Az elmúlt négy év teljesítményére alapozva győzelemre voltunk ítélve" - mondta az MTI-nek hétfő hajnalban Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki Pest megye 1. számú egyéni választókerületéből jut be várhatóan a parlamentbe.

  Az Érdet, Törökbálintot, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot és Sóskutat magába foglaló választókerületben több mint 43 százalékos eredménnyel vezető politikus hozzátette: az emberek fontosnak tartották, hogy a jelölt idevalósi, köztük élő legyen. 

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink