Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-04 07:25:00

Nagy: Simon nem tört meg, nem beszélt a cellatársainak

Simon Gábor nem tört meg, nem beszélt cellatársainak az ügyéről, egyre jobb állapotban van, egyre jobban bírja, és bízik abban, hogy ebből a történetből ki lehet jönni – ezt Nagy István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP volt elnökhelyettesének ügyvédje szerint védence nem beszélt sem neki, sem a fogdában Mesterházy Attiláról és Gyurcsány Ferencről, de arról sem nyilatkozott, hogy ismerte-e Welsz Tamást. Hozzátette: fontos lett volna egy szembesítés Welsz Tamással, ez hozzájárulhatott volna ahhoz, hogy előbb kiengedjék az előzetesből Simon Gábort.

Nagy István hangsúlyozta: ez az egész arról szól, hogy az ügyet életben kell tartani, hiszen komoly politikai jelentősége van. A jogi képviselő elmondta: a Simon-ügynek három gyanúsítottja van, Simon Gábor, Welsz Tamás és egy harmadik személy, aki az elhunyt vállalkozóval állt kapcsolatban. Az ügyvéd szerint az ügyészségnél olyan vallomások fekszenek, amelyek szerint a MagNet Bankban Welsz Tamás a Simon Gábor által megnyitott számlára pénzeket helyezett el a harmadik gyanúsítottal együtt, aki a befizető volt.

A jogi képviselő elmondta: Welsz azt állította, hogy nem látott soha hamis bissau-giuneai útlevelet, ő csak abban közreműködött, hogy a MagNet Bankba kerüljön a pénz. Az elhunyt vállalkozó azt állította, hogy Simon ott hamis útlevéllel nyitott számlát, de ez a volt politikus szerint nem igaz - magyarázta. Hozzátette: Simon Gábor azt is kifejezetten állítja, hogy sosem járt a MagNet Bankban. Nagy István kijelentette: tehát arról van szó, hogy van egy állítólag megszerzett útlevél, amit nem talál senki, sehol, de az hamis, és emiatt van előzetesben Simon Gábor.

A politikus ügyvédje azt mondta: arra nézve nem nyilatkozott Simon Gábor, hogy az ő pénze van-e a bécsi bankszámlán. A jogi képviselő kijelentette: a Magyar Nemzet által megírt többi bankszámlával ő még nem találkozott, a gyanúsítás során sem kerültek elő. A jogi képviselő elmondta: Simon Gábort költségvetési csalással és három rendbeli hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítják.         

atv.hu

További belföldi híreink