Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-03 05:10:00

Életveszélyben lehet Simon cellatársa

Életveszélybe is kerülhet az a férfi, aki - a Magyar Nemzet szerint - úgynevezett cellaügynökként próbált meg információkat kiszedni Simon Gáborból a börtönben. Az ügyészség cáfol, szerintük az elmúlt hetekben megjelent információk nem tőlük származnak. Részletek a videóban!

Még egy hónapja sincs, hogy Simon Gábor előzetes letartóztatásba került, azóta folyamatosan jelennek meg különböző információk az ügyről. Szerda reggel például arról írt a Magyar Nemzet, hogy úgynevezett cellaügynöknek mondott el részleteket az elmúlt hetekben Simon Gábor.

Emberek kerülhetnek életveszélybe a most megjelent információk miatt, állítja a szakértő. Tarjányi Péter szerint olyan információk jelentek meg, amelyeknek nem lett volna szabad, ráadásul titoksértést is elkövethetett a napilap. A szakértő szerint nem is biztos, hogy számításba vették, milyen következményei lehetnek egy ilyen cikknek.  „Van egy határ, amit azt gondolom, hogy most a Magyar Nemzet átlépett. Itt most konkrétan egy titkosszolgálati módszert – ha igaz – lepleztek le és ezen keresztül az a személy, aki a börtönben Simon Gábor közelében van, abszolút életveszélybe került”- vélekedett Tarjányi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a téma szóba kerül-e a csütörtöki nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, mert a testülettől szerdán érdemben senkit sem sikerült elérnünk.

A Központi Nyomozó Főügyészség állítja: ők nem szivárogtatnak, sőt. „Az ügyészség hivatalos közlésein túl ezeknek a sajtóhíreknek a forrása nem az ügyészség. Olyan információ egyébként, amelyre vonatkozóan adat kizárólag az ügyészség birtokában van, egyetlen médiumban sem jelent meg, illetve a sajtóban megjelentek olyan információk is, amelyről az ügyészségnek nincs tudomása”- közölte Nagy Andrea szóvivő.

A Fidesz szóvivője szerint semmi olyan információ nem derült ki, ami törvénytelen lett volna. Részéről az ügyet le is zárta a sajtótájékoztatón. „Nem tudok arról, hogy kiszivárogtak volna olyan információk, amelyek törvényt sértettek volna"- mondta Selmeczi Gabriella.

Az ügyészség azt ígérte, hogy minden az üggyel és a mostani fejleményekkel kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink