Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-18 09:27:00

Braun: Magyarország Ukrajna irányába halad

Nem a gyávaság az érdekes abban, hogy Orbán Viktor nem akar miniszterelnök-jelölti vitát, hanem az, hogy így feltárul a kormányfő lelke – ezt Braun Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP képviselőjelöltje szerint a politikai haszonlesés azt diktálja, ne vitázzon, mert így hibázni is tud, a politikai tisztesség viszont azt kívánja, hogy mindenki elmondhassa, milyen jövőt képzelne el a következő ciklusban. A politikus kijelentette: szomorú napjai ezek a demokráciának. Az nem helyes, hogy a politikai szokásjog és tisztesség eszméit figyelmen kívül hagyja Orbán Viktor, azért mert az érdekei azt diktálják - fogalmazott.

Braun Róbert szerint a Fidesz megfosztja az embereket a visszakérdezés lehetőségétől, erről szól a kampányuk. Hozzátette: minden fideszes felelőssége, hogy Magyarország jelenleg Ukrajna irányába halad. A szocialista jelölt elmondta: azért lenne szükség a vitára, hogy szembesíteni lehessen a miniszterelnököt a kormányzásával, és kérdezni lehessen tőle.

A Simon-üggyel kapcsolatban azt mondta: az igazságszolgáltatás feltárja majd az ügyet, az MSZP-nek, a kormányváltó erőknek az a célja, hogy kiderüljön az igazság ebben az ügyben is. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink