Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-16 12:42:00

Orbán nem vitázik Mesterházyval

A Fidesz véleménye szerint a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták; a kormánypárt viszont úgy látja, hogy nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn.

A Fidesz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írja, máig nem tudják, hogy ki a baloldal valódi vezetője: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon. Hozzáteszik: azt sem tudják, hogy mit és mikor tudtak a baloldal vezetői Simon Gábor MSZP alelnök százmillióiról, mert nem hajlandóak elmondani.

A közlemény szerint csak azt lehet tudni, hogy a baloldal vezetői egymással többet vitatkoznak, mint politikai ellenfeleikkel, és szeretik megváltoztatni kéthetente a saját nevüket. "És azt is tudjuk, hogy egymást a gázrezsóra ültetnék fel, viszont ezek nem elegendőek kormányképes alternatívának" - fogalmaznak a közleményben.

Mesterházy Attila úgy reagált a Fidesz közleményére a Facebookon, hogy "gyáva vagy Viktor!". Az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap este a Kormányváltók miniszterelnök-jelöltje elmondta: ahogy a felcsúti focicsapat sem választhatja meg, kikkel játszik és kikkel nem, így Orbán Viktor sem választhatja meg, ki az ellenzéke. „Teljesen világos, hogy a legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki erő a Kormányváltók összefogása. Innen kezdve teljesen világos, kivel kellene vitáznia a miniszterelnöknek”- fogalmazott Mesterházy, aki felidézte, hogy 1998-ban Orbán Viktor újsághirdetésben követelte Horn Gyulától, hogy üljön le vele miniszterelnök-jelölti vitára és Horn engedett is neki. „Úgy látom, hogy a miniszterelnök gyáva. Egyszerűen nem mer szembesülni a valós helyzettel”- mondta a baloldali ellenék kormányfő-jelöltje. Mesterházy szerint Orbánt a média egy része nem kérdezi az ország valós helyzetéről, a másik része pedig nem tudja, mert „egyszerűen eldugják a miniszterelnököt”.

Mesterházy úgy fogalmazott Orbánnal kapcsolatban, hogy „azt akarják elérni, hogy lebegjen, mint egy király. A király nem vitatkozik senkivel, a király kinyilatkoztat, mint március 15-én is tette. Megmondja, hogy ön meg én, vagy más beletartozik-e a nemzetbe. Ahogy olvastam a beszédét, én nem tartozok bele az ő nemzetfelfogásába, mert ahhoz mindig egyet kell érteni a Fidesz éppen változó álláspontjával”- mondta Mesterházy.

Mesterházy Attila MSZP-elnök, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje szombaton jelentette be, hogy tévévitára hívja ki a miniszterelnököt április 5-ére. Hangsúlyozta: mivel a Fidesznek nincs programja és a "lakájmédia" sem kérdezi az ország gondjairól, ezért a kormányváltó erőknek kell szembesítenie a miniszterelnököt azzal, hogy mit tett ezzel az országgal. Amennyiben a kormányfő nem gyáva - folytatta - akkor kiáll erre a vitára.

De mit gondol erről az utca embere?

atv.hu / MTI

További belföldi híreink