Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-16 11:00:00

Kövér: soha többé ne áztassa magyar vér a Kossuth teret

Az állami megemlékezések szombat reggel a zászlófelvonással kezdődtek. Kövér László ezúttal beszédet is mondott, és ezzel hivatalosan is átadta a felújított Kossuth teret. A házelnök szerint, ahogy az országban, úgy a Kossuth téren is elvégezték a rájuk bízott munka jelentős részét.

A történelmi zászlók bevonulásával kezdődött el az állami megemlékezés a Kossuth téren. A közjogi méltóságok közül megjelent Áder János köztársasági elnök, Kövér László az Országgyűlés elnöke, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is.

Kövér László az országgyűlés elnöke szerint az elmúlt évszázadban az Országház és a Kossuth tér a magyar államiság jelképeivé váltak.

Kövér László szerint a tér felújítása évtizedek óta esedékes volt és a mai magyaroknak adatott meg az a lehetőség, hogy a Kossuth teret olyanra alakítsák ki, amilyennek az Országház tervezője, Steindl Imre megálmodta.

A házelnök azt mondta, azt szeretné, hogy soha többé ne áztassa a magyarok vére a teret, ahogy az 1956-ban volt. Ezután hivatalosan is átadta a teret.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink