Belföld

2014-03-10 08:24:00

Pörzse: a Hit Gyülekezetének van tartanivalója

A jobbikos képviselő szerint "gusztustalan" intézkedés volt, hogy a magyar egyházak közé sorolták az egyházat.

Március 6-án lakossági fórumot tartott Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Vágó Sebestyén, a párt képviselőjelöltje Tatabányán. A fórumon felszólalt Pörzse Sándor is, aki közölte, ha valakinek van tartanivalója attól, hogy a Jobbik hatalomra kerül, az a Hit Gyülekezete.

A Jobbik parlamenti képviselője szerint „gusztustalan intézkedés volt”, hogy a Hit Gyülekezetét beemelték a történelmi egyházak közé. „Egy ilyen cionista biznisz szektát beemelni a történelmi egyházak közé, ugyanoda, ahova a katolikus, a református és egyéb történelmi magyar egyházakat, hát, szóval lelke rajtuk”- fogalmazott a fórum elején Pörzse.

Néhány nappal ezelőtt Vona Gábor egy másik lakossági fórumon azt mondta, hogyha kormányra kerülnének, pártja egyik első intézkedése lesz a Hit Gyülekezete egyházi státuszának megvonása.

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók

 • Kunhegyesen jótékonykodott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata
  2014. február 17.

  Kunhegyesen jótékonykodott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

  A szegénységi küszöb alatt élő kunhegyesi családok ruhákat, meleg ételt, és más adományokat kaptak a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatától. Helyiek szerint minden segítségre szükség van, mert van olyan család, ahol havi 60-65 ezer forint jut összesen a három családtagra. Munkalehetőség alig van, többek számára a közmunka az egyetlen lehetőség.

 • Tízezer túró rudit osztott szét a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata
  2013. december 29.

  Tízezer túró rudit osztott szét a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

  Az ünnepek elmúltával sincs még vége a jótékonykodásnak: a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) egy felajánlásnak köszönhetően tízezer darab túró rudit osztott szét az országban. Jutott az édességből a négy budapesti gyermekkórháznak, de számos vidéki gyermekosztály és anyaotthon lakói is örülhettek a váratlanul jött ajándéknak.

 • Tízmillió forint értékű adományt osztott szét a Hit Gyülekezete a napokban
  2013. december 23.

  Tízmillió forint értékű adományt osztott szét a Hit Gyülekezete a napokban

  A VIII. kerület legrászorultabb családjain segített a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. Három tonna burgonyával, hatszáz adag meleg étellel és tartósélelmiszer-csomagokkal várták a kerület önkormányzatának szociális osztálya által értesített rászoruló nagycsaládokat.

 • A Hit Gyülekezete zenekara jótékonykodott
  2013. október 19.

  A Hit Gyülekezete zenekara jótékonykodott

  Jótékonysági koncertet tartottak csütörtök este a pécsi Kodály Központban. A Hit Gyülekezete a teljes bevételt Pécs közbiztonsági programjának támogatására ajánlotta fel. A jegyek árából egymillió forint folyt be. A polgármester szerint az ilyen jellegű kezdeményezések nagy segítséget jelentenek a program megvalósításában és folytatásában.

 • Több mint 1200-an iratkoztak be a Hit Gyülekezete hajdúsámsoni iskolájába
  2013. szeptember 03.

  Több mint 1200-an iratkoztak be a Hit Gyülekezete hajdúsámsoni iskolájába

  1230 fővel kezdte a tanévet Hajdúsámsonban a II. Rákóczi Ferencz Általános iskola, melyet az idei szeptembertől öt évig a Hit Gyülekezete működtethet. Az önkormányzat döntését komoly viharok előzték meg, de végül meghozták a döntést és átadták az iskolát. A Hit Gyülekezetének iskolájába 990 általános iskolás és 240 művészeti iskolás iratkozott be az idei tanévre, míg a városban működő állami iskolába mindössze 79-en járnak majd.

 • 2013. június 06.

  Árvíz: országos mozgósítás a Hit Gyülekezetében

  A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata most is felkészült, hogy minél hathatósabb segítséget nyújtson a katasztrófa megelőzésében és a már sajnálatosan bajba jutottaknak – áll az egyház sajtóirodája által csütörtökön kiadott közleményben.

 • 2013. június 03.

  70 ezerre büntették Novákot, mert megsértette a Hit Gyülekezetét

  Hetvenezer forint pénzbírságot szabott ki a parlament a jobbikos Novák Elődre, amiért egy múlt heti felszólalásában cionista bizniszszektának nevezte a Hit Gyülekezetét.

 • 2013. május 23.

  Hit Gyülekezete: a Jobbik rasszista és vallásellenes

  A Hit Gyülekezetének véleménye szerint a Jobbik rasszista és vallásellenes - ezt arra reagálva írták, hogy a párt indítványa nyomán kedden újra név szerint szavazott a parlament a Hit Gyülekezete egyházi státuszának megvonásáról.

 • Egyéb
  Adományozott a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata
  2013. február 18.

  Adományozott a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata

  Több, mint ezer ember vett részt a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálatának adományosztásán Kunhegyesen. Az önkéntesek ötezer kiló ruhát, ezer kiló burgonyát, és kétezer kiló ajándékot osztottak szét a rászorulók között. A gyerekek játékokat is kaptak, de nyolcszáz adag gulyáslevessel is várták a főként munkanélküli, vagy pár tízezer forintból élő embereket.

 • Tűzifa, étel, ruhák – 200 milliós karitatív támogatást nyújt a Hit Gyülekezete
  2013. február 05.

  Tűzifa, étel, ruhák – 200 milliós karitatív támogatást nyújt a Hit Gyülekezete

  A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata több mint 20 éve segíti a rászorulókat. Nem kap állami támogatást, az adományokat a gyülekezeti tagok felajánlásaiból gyűjtik össze.

 • 2013. január 08.

  Bayer-ügy: elítélte az írást a Hit Gyülekezete és a Mazsihisz

  A Hit Gyülekezete és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elítéli a Magyar Hírlap szombati számában megjelent rasszista uszítást tartalmazó írást – áll a két egyház szerkesztőségünknek megküldött közös közleményében.

 • Élelmiszert és meleg ruhát osztott a Hit Gyülekezete Nagykanizsán
  2012. december 21.

  Élelmiszert és meleg ruhát osztott a Hit Gyülekezete Nagykanizsán

  A helyi karitatív szervezetek segítségével tartós élelmiszert és meleg ruhát adományozott a nagykanizsai Hit Gyülekezete a rászorulóknak. Több éves hagyomány már, hogy a gyülekezet Karácsony előtt gyűjtést szervez, s az adományokat rászorulóknak adja a helyi Vöröskereszt közreműködésével.

 • Eljárás indult: beperelte a Jobbikot a Hit Gyülekezete
  2012. november 30.

  Eljárás indult: beperelte a Jobbikot a Hit Gyülekezete

  Kétségbe vonta a Hit Gyülekezete egyházi státuszát a Jobbik és súlyosan sértő, valótlan kijelentéseket is tett különböző fórumokon. Ezért a Hit Gyülekezete bírósághoz fordult. Az egyház a nem vagyoni kártérítés mellett azt kéri a bíróságtól: tiltsa el a parlamenti pártot a további jogsértéstől. Mivel a hallgatóság nem járult hozzá vágóképek készítéséhez, csak a bírót és a peres feleket láthatják.

 • 2012. november 27.

  Kúria: jogszerűen adta az önkormányzat a Hit Gyülekezetének az iskolát

  A Kúria szerint jogszerű volt az ajkai önkormányzat döntése, amely arról szólt, hogy a helyi szakképző iskolát átadják a Hit Gyülekezetének. A legfőbb bírói testület kedden felülvizsgálati eljárásban hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék ezzel ellentmondó jogerős ítéletét.

 • 2012. november 27.

  Hit Gyülekezete: a Jobbik nyíltan felvállalta Hitler szellemi örökségét

  Az egyház szerint a Jobbik végleg levetette álarcát és nyíltan felvállalta a náci politikus szellemi örökségét. Felszólítják a demokratikus pártokat, hogy a Jobbikot zárják politikai karanténba.

 • 2012. október 25.

  Mégis kaphat iskolát Ajkán a Hit Gyülekezete

  A felülvizsgálati eljárás befejezéséig a Kúria felfüggesztette a Veszprémi Törvényszéknek, az ajkai iskolaátadás ügyében hozott ítéletét; hatályban maradnak az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Hit Gyülekezete fenntartásába adásáról szóló önkormányzati határozatai - közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

 • 2012. augusztus 31.

  Életveszélyesen megfenyegették a polgármestert a Hit Gyülekezete miatt

  Halálos fenyegetést kapott Czirják István, Magy polgármestere pénteken koradélután. A vékony női hang a következőket mondta a telefonba: „Készítsd a koporsódat, mert két napod van, és meghalsz!”. A mobilhívás titkosított számról történt.

 • 2012. augusztus 31.

  Hit Gyülekezete: Megfúrta a kormányhivatal az ajkai iskolaátadást

  "A hazánk negyedik legtámogatottabb egyháza ellen zajló, összehangolt diszkrimináció a teljes iskolaátadási folyamat lemoshatatlan szégyenfoltja, amely újfent megkérdőjelezi a jogbiztonságot és a vallásszabadság érvényesülését Magyarországon" - írja nyilatkozatában a Hit Gyülekezete.

 • Egyéb
  2012. június 20.

  Jobbikos országgyűlési képviselőket perel a Hit Gyülekezete

  Az egyház jó hírnevének megsértése miatt tett jogi lépéseket.

 • 2012. június 04.

  A Hit Gyülekezete iskolái az ország élvonalához tartoznak

  Az egyház által alapított oktatási intézményekben 4000 diák tanul. Az iskolák az ország összes iskoláinak felső 10 százalékában teljesítenek.