Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-08 16:45:00

Zuschlag: "Gyurcsány és társai feláldoztak engem"

Folyamatosan frissülő hírek!

Botránykönyvet írt a börtönből szabadult volt MSZP-s. Azt állítja, 50 milliót kapott egy reklámszatyorban a párttól, hogy ne induljon 2006-ban. Szekeres, Lendvai és Szilvásy tagadnak, Gyurcsány szerint Zuschlag hazudik.

 • Zuschlag: túl okos voltam

  március 08.szombat 16:46

  Gyurcsány Ferencet tartja fő árulójának Zuschlag János volt MSZP-s képviselő, aki tavaly ősszel hat év után szabadult a börtönből – írja a Blikk. A volt politikus szerint a volt kormányfő a legdurvább szavakkal adta ki az útját, miután 2004 októberében a holokauszt áldozatain viccelődött.

  „Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor beleb.....unk a földbe. A miniszterelnök szemhéja enyhén rángatózni kezdett. Az arca égővörös volt, a szája egyetlen vékony csíkká változott. Kegyetlen volt, rideg, közönséges....” Így emlékezik vissza a hétfőn megjelenő könyvben Zuschlag arra a beszélgetésre, miután kénytelen volt lemondani mandátumáról.

  „Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük" – áll a Blikk birtokába jutott kéziratban. És bár Zuschlag szerint ő maga is gyűlölte a szocialista pártot és vezetőit, a kegyvesztettség összetörte.

 • Szanyi Tibor: a Zuschlag-ügy egy igazi aljadék figyelmeztetés

  március 08.szombat 10:51

  A Zuschlag-ügy egy igazi aljadék fideszes figyelemelterelés – mondta Szanyi Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökségi tagja szerint az egész ügy egy könyv promóciós megoldása, aminek a kiadója ráadásul a Fideszé. A szocialista politikus kijelentette: nem fogják lejátszani a fideszes kottát. Hozhatnak ide huszonhét Zuschlagot is, akkor is az a fontos, hogy pártja huszonhét százalékról ötre csökkentené az ÁFA-t és százezer forintra emelné a minimálbért – magyarázta. Hozzátette: nem ilyen brazil szappanoperákkal kell fárasztani a választókat, Zuschlag János mögött egy darab bizonyíték nincs, „nagy kamu az egész”.

 • Az ATV Híradójának összefoglalója a Zuschlag-ügyről

  március 07.péntek 23:01

 • Bajnai: Zuschlag mennyit kapott a Fidesztől?

  március 07.péntek 18:16

  Az Együtt-PM vezetője az ATV Híradónak nyilatkozott.

  „Ne vicceljen! Zuschlag János? Lassan már Kaya Ibrahimnál tartunk, hogy ha így megyünk vissza az időben – és akkor még mindig a kétezres években vagyunk. Komolytalan ez az ügy. Kampány van, ha valaki ötvenmillióval vádolja saját magát, hogy annyiért hajlandó volt korrumpálódni, akkor most vajon mennyit kapott a Fidesztől?” – kérdezte költőien az ATV-től a volt miniszterelnök.

 • Budai: a Századvég százmilliókat kapott a kormányzattól

  március 07.péntek 15:17

 • Cáfolnak!

  március 07.péntek 13:59
 • Zuschlag csak a Századvég kiadójának engedélyével nyilatkozhat

  március 07.péntek 13:09
 • A Fidesz nagyon megdöbbent

  március 07.péntek 13:02

  A Fidesz várja a szocialisták válaszát a Zuschlag János újabb ügyében felmerült kérdésekre. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, Zuschlag János újabb ügyén nagyon meg vannak döbbenve. Hozzátette: a Fidesz - és biztos benne, hogy többnyire az emberek is - várják a szocialisták magyarázatát, hogy mi is ez az egész.

 • Délelőtti videóösszefoglaló a Zuschlag-ügyről

  március 07.péntek 12:33

 • MSZP: Zuschlagnak egy szava sem igaz

  március 07.péntek 11:58

  Zuschlag Jánosnak egyetlen szava sem igaz - jelentette ki Budai Bernadett MSZP-szóvivő pénteken sajtótájékoztatón. A szocialista párt szóvivője azt mondta: a Fidesz érdeke a tíz évvel ezelőtti Zuschlag-ügy felmelegítése.

  Szerinte ezt támasztja alá, hogy a szabálytalanul felhasznált pályázati pénzek miatt hat évre ítélt, a börtönből tavaly szabadult egykori MSZP-s képviselővel G. Fodor Gábor, a több száz millió forintos állami megrendeléshez jutó Századvég igazgatója készített interjút a Napi Gazdaságnak. Budai Bernadett hozzátette: lehet, hogy Zuschlag János a jövő héten megjelenő könyvét szeretné reklámozni.
    
  Arra a kérdésre, beperelik-e Zuschlagot, Budai Bernadett úgy válaszolt: ezt a hírbe hozott politikusoknak kell mérlegelniük. A szóvivő többször hangsúlyozta: az interjú időzítése nem véletlen, a Fidesz nem akar arról beszélni, mi van ma Magyarországon, ezért próbál olyan "lejárt szavatosságú" ügyeket elővenni, mint az őszödi beszéd és a Zuschlag-ügy, és elterelni a figyelmet az ország állapotáról. Szerinte azonban ez nem fog menni.

 • Nem akar még egyet belerúgni

  március 07.péntek 11:42

  Felvetésünkre, hogy Zuschlagot a Fidesz mozgatja-e, a szocialista képviselő úgy felelt: „Honnan tudjam? Ez politikailag egy valóban logikus feltételezés, de az a helyzet, hogy nem szívesen rúgok még egyet ezen a szerencsétlenen. A jelek szerint elkövetett valamit, de a normál erkölcsi érzék számára dupla büntetést kapott. […] Majdnem egy apagyilkosnak megfelelő évmennyiséget kellett lehúznia. Azt hiszem, hogy ennyi év halálosan meg is keserítheti az embert, ráadásul nyilvánvalóan van szükség anyagiakra az újrakezdéshez. Hogy aztán ezt a pénzt a könyvkiadótól honoráriumként kapja meg, vagy valamilyen politikai szál is van mögötte, ezt én nem akarom találgatni. Nincs okom rá, hogy azontúl rúgjak bele, mint amit az élet már belerúgott.”

 • 50 millió a büdös életben nem állt rendelkezésemre

  március 07.péntek 11:42

  Kérdésünkre, hogy a nagyobbik kormánypártnak nincs-e ötvenmillió forintja repiköltségekre, Lendvai Ildikó azt mondta: külön személyes repiköltsége még pártelnökként sem volt. „Ittam a Jókai utcában a kávékat és a jött egy vendégem, még ő is kapott, lehet, hogy ropi is volt mellé. De a kézi kasszában nem voltak milliók, nemhogy ötvenmillió. Az a büdös életben nem állt rendelkezésemre. Szerintem másnak sem ebben a pozícióban” – fogalmazott a politikus.

 • Lendvainak két komoly beszélgetése volt Zuschlaggal

  március 07.péntek 11:41

  Lendvai hangsúlyozta: amikor csütörtökön felhívta a Blikk, először abszolút nem emlékezett arra, hogy 2006-ban Zuschlag indulni akart, „úgyhogy ez a konfliktus mély nyomot végképp nem hagyott bennem”.

  Úgy folytatta: két komolyabb beszélgetése volt Zuschlaggal, de mindkettő négyszemközt. Az első még 2004 őszén, „a Terror Háza előtt elhangzott mondat után az én dolgom volt vele leülni beszélni, proponálva azt, hogy ebben a helyzetben meg kell válnia a mandátumától”. Az ellenzéki politikus hozzátette: máig úgy gondolja, hogy Zuschlag nem antiszemita, „csak egy hihetetlenül otromba, ostoba és infantilis viccet engedett meg magának, de ez nem változtat azon, hogy abban a helyzetben – amikor ennél sokkal rosszabb kijelentésekhez még nem szoktunk hozzá a Parlamentben – nem ülhet a mi sorainkban tovább”.

  A másik – szintén négyszemközti – beszélgetésre 2009-2010 táján került sor. Ekkor Zuschlag ellen már eljárás folyt, de még szabadlábon volt. „Elmondta, hogy egy koncepciós eljárás folyik ellene, a politikai hovatartozása miatt hozza az ügyészség ilyen helyzetbe. Természetesen meghallgattam Nem tudtam eldönteni, kinek van igaza, úgyhogy csak annyit mondtam neki, hogy »az igazság elég hamar kiderül«. Az érdekes nem is ez volt, hanem az, hogy amikor kikísértem és kilépett az ajtómon, meglepetésemre ott volt vagy nyolc kamera és húsz újságíró, akiket nyilván nem én hívtam oda” – emlékezett vissza az MSZP akkori pártelnök-frakcióvezetője.

 • Csintalan: Zuschlag egy hiperaktív hazudozó

  március 07.péntek 11:40

  Zuschlag Jánost egy hiperaktív hazudozóként ismertem, amikor még a párt közelében voltam, mondta az ATV Havas a pályán péntek délelőtti felvételén Csintalan Sándor, az MSZP egykori ügyvezető alelnöke. (Az adás szombaton kerül képernyőre 19.15-től!) 

 • Lendvai: szokásom 50 millióval járkálni

  március 07.péntek 11:39

  „Szokásom, hogy nylonzacskókkal járkálok, ötvenmillióval, és ha jön szembe egy olyan politikus, akit nem szívesen látok a közéletben, rögtön felajánlom neki” – kezdte erős coming outtal Lendvai Ildikó. „Komolyra fordítva a szót: semmi ilyen nem történt, sem a jelzett urakkal, sem másokkal, sem nylonzacskóval, sem anélkül” – folytatta a MSZP akkori frakcióvezetője. Hangsúlyozta: egy jelölt indulásáról az adott párt megfelelő fórumai mondják ki a végső szót. Ha a pártvezetés nem adja az aláírását, akkor az illetőből nem lesz az adott párt jelöltje.

  Azt kérdeztük: nem volt-e Zuschlagnak olyan zsarolási potenciálja, hogy amennyiben 2006-ban függetlenként elindul, nyerni ugyan nem nyer, de megakadályozza az MSZP jelöltjének győzelmét. „Ez a zsarolási potenciál nagyon kicsi lett volna. A független jelölteknek – nem biztos, hogy ez jól van így – a magyar választási hagyomány szerint igen kicsi esélyük van. Így utólag is kizártnak tartom, hogy a függetlenként induló Zuschlagra sokan szavaztak volna” – felelt.

 • DK: Zuschlag hazudik

  március 07.péntek 11:37

  A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Zuschlag János volt MSZP-s képviselő hazudik abban a Napi Gazdaságnak adott, pénteken megjelent interjúban, amelyben többek között azt állította, ötvenmillió forintot kapott a szocialista párttól, hogy 2006-ban lépjen vissza a képviselőjelöltségtől.

  A DK szóvivője, Gréczy Zsolt az MTI megkeresésére úgy fogalmazott: a lapban egy elítélt bűnözővel készült interjú, amelynek egyik szerzője egy "a Fidesz által preferált és több száz millió forinttal kibélelt kutatóintézet igazgatója, G. Fodor Gábor". Gréczy Zsolt furcsának nevezte, hogy az írásban "egy kormánypárttól nem távol álló személy" egy elítélt bűnöző szavait igyekszik hitelesnek beállítani. Zuschlag Jánosnak éveken át lett volna lehetősége ezeket az állításait bizonyítani, de nem tette meg sem akkor, amikor meggyanúsították, sem akkor, amikor megvádolták, sem akkor, amikor tartott a tárgyalása - érvelt.

 • Gyurcsány: Zuschlag egy bűnöző

  március 07.péntek 11:18

  Zuschlag János bírósági tárgyalásán bemutattak egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyen a vádlott beszél valakivel. Zuschlag ebben arra panaszkodik, hogy Gyurcsány nem akarja elfogadni a korrupciót, mi több szerinte küldetéstudattal küzd ellene, ahelyett hogy tudomásul venné, hogy a rendszer pénzből és erőből működtethető- közölte Facebook-oldalán péntek délelőtt Gyurcsány Ferenc.

  A volt miniszterelnök hozzátette: "muszáj tennem az üggyel kapcsolatban még egy megjegyzést: Zuschlag ne vegye szájára Lendvai Ildikó nevét, mert nemcsak hogy egy napon, de egy könyvben sem említhetőek. Az előbbi egy bűnöző, az utóbbi pedig a magyar közélet egyik legtisztességesebb politikusa".

 • Elmaradnak a sajtótájékoztatók

  március 07.péntek 10:44

  Nem tudni, van-e köze a Zuschlag-ügyhöz, de elmarad Kerék-Bárczy Szabolcs délután 1 órára tervezett sajtótájékoztatója- értesült az atv.hu. Később az Együtt-PM is közölte, hogy a mai napra Bakó Krisztina, Somfai Ágnes, Szabó Rebeka, Szabó Tímea és Szelényi Zsuzsanna részvételével tervezett közös sajtótájékoztató is elmarad.

 • "Fogalmam sincs, hogy Zuschlag miről beszél"

  március 07.péntek 10:27

 • Miért kell komolyan venni?

  március 07.péntek 10:18

  „Miért kell komolyan venni és elhinni, amit Zuschlag leír? Ezt a könyvet azzal a kritikai attidűddel kell olvasni, hogy mikor adják ki, kinek az érdekét szolgálja. Nyilvánvaló, hogy a szerzőnek is meg kell élnie valamiből” – fogalmazott Szilvásy. Hozzátette: „nagyon álságos szöveg, ami az interjúban megjelent, hogy tudniillik az MSZP-nek akar ezzel segíteni a választási kampány közepén”. Szerinte a Zuschlag-interjúban elhangzott állításokat „egyenként lehetne cáfolni, de ezzel egy olyan forgatókönyv szereplőivé válnánk, amelyet nem mi írunk, és ami arról szól, hogy legyen egy újabb botrány a szocialisták háza táján”.

   

 • Fideszes szálak

  március 07.péntek 10:00

  Érdekes lenne megnézni, hogy a Zuschlag elleni vádemelés során az ügyészség kizárta az összes olyan ügyet, amelyben fideszes szál is van – mondta a volt titkosszolgálati miniszter, hozzátéve, hogy kíváncsi: a fideszes szálak benne vannak-e a most megjelenő Zuschlag-kötetben, mert „ez nagymértékben jelezné a könyv irányultságát”.

  Hozzátette: a fideszes kommunikáció őt többek közt az ISM-ügyekben is előszeretettel „Gyurcsány és bandája” tagjának írja le, holott ő Jánosi György minisztersége alatt volt közigazgatási államtitkár, Gyurcsány idején már nem.

 • Nem ültek le négyesben Zuschlaggal

  március 07.péntek 09:51

  Szilvásy azt mondta: nem igaz, hogy Lendvai Ildikó és Szekeres Imre társaságában leült volna tárgyalni Zuschlaggal. „Ilyen találkozó biztos nem volt, azt nyugodta kizárhatjuk” – mondta. Hozzátette: többször is beszélgetett, mivel „nagyon akarta rehabilitálni önmagát” 2004. októberi, ismertté vált mondata után.

  „Hogy vetődik fel bárkiben, hogy komolyan vegye az ötvenmillió forint átadásáról szóló állítást?” – kérdezett vissza munkatársunknál a volt miniszter.

 • Szilvásy: kampányesemény, ami most zajlik

  március 07.péntek 09:45

   „Kétségtelenül egy kampányesemény, ami itt most zajlik” – fogalmazott megkeresésünkre a Zuschlag interjúban név szerint megemlített Szilvásy György. „Nyilvánvaló, hogy a Fidesz érdekében történik a promóció, részben magának a könyvnek a megjelenése” – mondta az atv.hu-nak a volt titkosszolgálati miniszter. Szerinte az MSZP-nek semmi oka nem volt arra, hogy az akkor már politikailag megbukott Zuschlagot visszatartsa a 2006-os választáson történő indulástól. „A párt vezetői testületei eddigre már eldöntötték, hogy Zuschlag János nem lesz képviselőjelölt” – tette hozzá. „A súlyának megfelelően kellene kezelni az ügyet, különös tekintettel arra, hogy kampány van” – hangsúlyozta.

 • Szabó: Zuschlag bizonyítsa, amit állít

  március 07.péntek 09:33

  Bizonyítsa be Zuschlag János, amit állít. Így reagált a ma reggel megjelent interjúra  az ATV Startban Szabó Vilmos, az MSZP volt frakcióhelyettese. A politikust az ukrán válság miatt hívták az ATV stúdiójába, ahol azonban megkérdezték a pártot súlyos vádakkal illető, ma reggel megjelent interjúról is. A politikus szűkszavúan nyilatkozott a kérdésről. Szerinte a Zuschlag-ügy nem az MSZP ügye. Mint mondta: a baloldalra most válogatás nélkül bárki, bármit mond, mert el akarják terelni a figyelmet arról, hogy ők mit csinálnának másként.

 • Gyurcsány: van az a pénz, amiért ilyeneket mond valaki

  március 07.péntek 09:10

  "Fogalmam sincs, hogy ez az erkölcsi etalon Zuschlag miről beszél" - így regált Gyurcsány Ferenc az ATV Startban volt politikustársa állításaira.

  A DK elnöke szerint Zuschlagnak egy szavát sem lehet elhinni. Gyurcsány szerint valaki érdekeltté tette ebben az interjúban Zuschlag Jánost, mint mondta: van az a pénz, amiért ilyeneket mond valaki. A DK elnöke azt mondta: nem érti, miért sározza be magát a jobboldal ilyen emberekkel.

 • Simon ügye miatt szólal meg

  március 07.péntek 08:41

  Kifejtette, konkrét megszólalásának viszont Simon Gábor ügye az oka. Megdöbbentőnek tartja, "hogy azok az MSZP-s pártvezetők, akik aggályoskodás nélkül bűnbakot csináltak belőlem, (...) még az én ügyem után is fülig sárosak" - indokolta megszólalását Zuschlag János. Szerinte kizárt, hogy "Simon Gábor egyszemélyes buliban tudott volna megszerezni ennyi pénzt".

 • "Pár száz millió az MSZP széfjében"

  március 07.péntek 08:30

  Az interjúban Zuschlag János kijelentette, hogy látta az MSZP-székházban a széfet, "tele volt pénzzel, volt benne vagy pár száz millió forint", ez a pénz szerinte "fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésre, a pártelnök költségeire, kampányokra" kellett.

  Arról, hogy a napokban megjelenik egy könyv az életéről, ami így a kampány része lehet, azt mondta, "nincs ezzel semmi gond". Hozzátette, a könyvet régóta tervezte, most lett kész.

 • Az ügyvéd fizette az 50 milliót

  március 07.péntek 08:15

  Büntetőügyével kapcsolatban arról beszélt, bár 2004-ben elindult a nyomozás, évekig nem aggódott. Ráadásul mindenről tudott, mert tájékoztatták - állította. Csak 2007-ben fordult komolyra az ügy, amikor házkutatást is tartottak nála - mondta. Akkor már "mindenki ideges volt", állítása szerint Lendvai Ildikó akkori frakcióvezető attól tartott, "az ügy esetleg feljebb is mehet". Zuschlag arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc egyik volt munkatársával megüzente neki, hogy melyik ügyvédet hívja fel, aki vinni fogja ügyét.

  Zuschlag János azt mondta, a per során kárenyhítésként visszatérített pénzt nem ő fizette be, hanem "jött az ügyvédem, és közölte, hogy letéti számlájáról kárenyhítés címén átutalt ötvenmillió forintot". Ezt - közölte - ő nem kérte volna. A pénz szerinte "nyilván ugyanabból a széfből" származott.

 • "Gyurcsány mindenről tudott"

  március 07.péntek 08:08

  Zuschlag János a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent interjúban elmondta:az 50 milliót egy nejlonszatyorban kapta. "A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből. A székházban adta át valamelyik titkárnő" - jelentette ki. Az interjúban Zuschlag arról is beszélt, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc vezette Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban ő "intézte" a pályázati ügyeket, volt olyan pályázat, amelynek nyernie kellett, és erről a miniszter is tudott. Gyurcsány Ferenc "mindenről tudott, mindenbe beleszólt, mindent ő írt alá" - jelentette ki.

 • Lendvai: miből adtam volna 50 milliót?

  március 07.péntek 07:27

  A könyvben említett politikusok tagadták, hogy bármit is kapott volna tőlük Zuschlag. „A rosszindulat és a hülyeség nem ismer határokat” – mondta a Blikknek Szekeres Imre, aki állítja: Zuschlaggal már jóval a holokausztos viccelődése előtt sem beszélt. Lendvai Ildikó találkozott a politikussal, de mint állítja más okból.  „Ilyen beszélgetés nem volt. És miből adtam volna neki 50 milliót? – mondta Lendvai. – Kétszer beszéltünk, mindkétszer négyszemközt. Mint frakcióvezető tárgyaltam vele a holokausztos botrány után, azt kezdeményezve, hogy mondjon le a képviselőségről. Másodszor pedig amikor elindult az ügyészségi vizsgálat. Zuschlag akkor is inkább csak panaszkodott, hogy koncepciós politikai vádról van szó, de a párt nem áll ki eléggé mellette. Én azt mondtam neki, drukkolok, hogy kiderüljön az igazság”.

  „2002-ben rendszeresen találkoztam Zuschlaggal, mert a sportminisztériumban dolgoztam, míg ő a parlament ifjúsági bizottságában – magyarázta Szilvásy György. – Emlékszem arra, hogy Zuschlag 2005-ben azt tervezte, újra képviselő lesz. Akkor beszélhettünk is, mert miniszterelnöki kabinetfőnökként sok jelölttel egyeztettem az indulásukról. De az nevetséges, hogy fizettünk volna a visszalépéséért cserébe”.

 • 50 milliót kaptam egy reklámszatyorban

  március 07.péntek 07:20

  Részleteket közöl a Blikk Zuschlag János rövidesen megjelenő botránykönyvéből. A lap szerint az egykori MSZP-s képviselő azt állítja, hogy vezető szocialista politikusok 50 milliót adtak neki, hogy félreálljon. Ennek előzménye, hogy 2004 októberében Zuschlag lejáratta magát, amikor a Terror Háza előtt a holokauszt áldozatain viccelődött. Akkor le kellett mondania képviselői mandátumáról, de Kiskunhalason erős maradt, így jó esélye volt, hogy 2006-ban újra képviselő legyen.

  zuschlag jánosZuschlag János

  „Az MSZP-ben megrémültek attól, hogy 2005-ben engem választottak egyéni képviselőjelöltnek, sőt Halason pártelnök lettem. Mindenki megdöbbent, és elkezdtek velem alkudozni. Gyurcsány kitalálta, hogy nem lehetek képviselőjelölt, mindenáron szabadulni akart tőlem. 2005 októberében Lendvai, Szekeres és Szilvásy leültek velem, hogy mit kérek cserébe azért, hogy lemondjak a képviselőségről. Megkaptam, amit akartam, én pedig visszaléptem. Ötvenmilliót kaptam egy reklámszatyorban. Nem érdekelt, hogy honnan, kitől, miként" – áll a Blikk szerint a kéziratban.

  atv.hu

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink