Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-03-06 08:15:00

Esztergom: egy platformon Tétényi Éva és Meggyes Tamás?

Egy február 28-i esztergomi képviselő-testületi ülésen Meggyes Tamás felszólalásában azt állította: a városi Fidesz-frakció döntései „felsőbb erők” utasításának következményei. Úgy tűnt: „az ellenségem ellensége a szövetségesem” elve alapján a volt és a jelenlegi polgármester között valamilyen Fidesz-ellenes modus vivendi állhat fenn.

A Templom Egerei nevű közéleti Facebook-csoport egy videót tett fel részben a saját oldalára, részben a Youtube-ra. A közel ötperces videó az esztergomi képviselő-testület február 28-i ülésén készült.


A videó Meggyes Tamás fideszes országgyűlési és esztergomi képviselőnek, a város volt polgármesterének testületi felszólalását mutatja. A papíron kormánypárti politikus élesen bírálta a városi fideszes politikusokat. Meggyes elárulja: a városi kormánypárti frakciónak a Tétényi Éva polgármesterrel szembeni éles szembenállása „felsőbb erők” utasításának volt az eredménye. Tavaly „szintén felsőbb utasításra” nyomtak a kormánypárti képviselők igent a költségvetésre – hangsúlyozta a politikus.

„Hogy érdemben ne bolygassunk dolgokat, mert politikailag így taktikus, ez a legfelelőtlenebb viselkedés” – közölte Meggyes a fideszes városi többséggel.

„Tegnap, amikor a felsőbb erő magához ragadta a frakció ragadósabb részét, akkor az hangzott el, hogy legyen úgy taktikus a mi frakciónk, hogy szavazza meg a költségvetést, csak a polgármester asszony egymillió forintos keretét vegye el, mert ez az elevenébe vág és majd ezért nem írja alá, és akkor mi büszkén elmondhatjuk, hogy a polgármester asszony milyen kicsinyes, hogy az egymillió forint miatt nem írja alá” – mondta a politikus, aki szerint, ha így fogják Esztergom jövőjét tervezni, „akkor ennek a városnak vége van”. Azt mondta: „aki ehhez asszisztál, az bűnrészes ebben a dologban”.

„[…] Esztergom ügyeit nem egy másik településen, meg a kamara berkeiben kéne eldönteni” – zárta felszólalását Meggyes Tamás, célozva ezzel arra, hogy a fideszes Zoltai Dániel önkormányzati képviselő egyben kamarai titkár is.

„Valaki nem jár képviselő-testületi ülésre félévekig” – reagált Zoltai, szavait feltételezhetően a volt polgármesternek célozva.

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink