Itthon

Az Őszöd Press jelenti

Mesterházy: az Összefogás ettől nem fog összeomlani
március. 1. szombat 8:22

Az ellenzéki összefogás azért jött létre, hogy "igazságos, modern, európai, új magyar köztársaságot építsünk", hogy Magyarországon megint legyen demokrácia, igazság, jólét, gazdasági növekedés, legyenek új munkahelyek - jelentette ki Mesterházy Attila pénteken Zalaegerszegen. Az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeiről szóló jelentések nyilvánosságra hozatalára utalva úgy fogalmazott: ha arra gondolnak, hogy ettől az Összefogás összeomlik, tévednek, mert "minden ilyen támadás erősebbé teszi".

Részletek itt.

Itt van Őszöd, itt van újra
március. 1. szombat 8:21

Az Alkotmányvédelmi Hivatal múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott két, a szocialista kormányok idejében született, Gyümölcsöskert, illetve Gerilla nevű akcióról szóló titkosszolgálati jelentést az őszödi beszéd kapcsán. Az első jelentés rövid, külső szemlélőnek felszínes munkára utaló dokumentumnak tűnik, míg a Gerilla sokkal alaposabbnak látszik, de talán azért is, mert nem Őszöd vizsgálata, hanem Rózsa-Flores Eduardo terrorista sejtjének ellenőrzése volt a cél. A kiszivárogtatás csak mellékszála volt e vizsgálatnak.

A Hetek cikke itt olvasható.

Mesterházy: a Fidesz hozzájárult a 2006 őszi zavargások kirobbanásához
február. 28. péntek 17:05

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteken újra megjelent a nyilvánosság előtt és kampányba kezdett. A nagykanizsai kórház előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol maroknyi demonstráló csoport várta.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint most már a Fidesz is elismerte, hogy a nyilvánosságra kerülése előtt is tudott az őszödi beszéd létezéséről. A pártelnök szerint Kósa Lajos elismerte azt is, hogy ők szervezték a beszéd kiszivárogatását, vagyis Mesterházy szerint ezzel közvetve, vagy közvetlenül, de hozzájárultak a 2006 őszi zavargások kirobbanásához.

Az MSZP elnöke szerint vizsgálni kellene, hogy pontosan milyen szerepe volt a Fidesznek a zavargások előkészítésében, a többi részét a történetnek már így vagy úgy de valakik elmesélték.

Pártigazgató: nem tudok róla, hogy az MSZP-től kikerült volna az őszödi beszéd
február. 28. péntek 8:08

Az már korábban kiderült, hogy – amennyiben mindenki igazat mond – nem az ellenérdekelt fél és nem a MEH szivárogtatta ki az őszödi beszédet. Az atv.hu-nak nyilatkozó akkori pártigazgató nem tud róla, hogy a beszéd az MSZP-ből kikerült volna. Részletek itt.

Gyurcsány: egyre több a bizonyíték a szervezett politikai akcióra
február. 28. péntek 7:09

Gyurcsány Ferenc szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy 2006 őszén a mai kormány politikusai szándékos, sanda, szervezett politikai akcióval törtek a köztársaság rendjére.

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt gyöngyösi lakossági fórumán csütörtökön azt mondta: "lassan kezünkben a bizonyíték, hogy ha nem is az egész jobboldal, de Orbán Viktor és pártja futballhuligánok segítségével rátört saját köztársaságára annak érdekében, hogy eltávolítsa a törvényesen megválasztott kormányt". Hozzátette: "puccsistáknak nem adjuk oda a kormányzást, mert ez a mi hazánk".

Kósa: Nem hallottam, csak tudtam róla
február. 27. csütörtök 20:44

Kósa Lajos a HírTv-nek úgy nyilatkozott csütörtök este, nem ismerte az őszödi beszédet rádióbeli elhangzása előtt, csak tudott róla. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, a napokban tett nyilatkozatai között nincs ellentmondás: nyilvánosságra kerülése előtt nem játszották le neki a beszédet, csak elmondtak belőle egy-két dolgot.

Azzal kapcsolatban, hogy Braun Róbert, az Összefogás képviselőjelöltje Wikileaks dokumentumokra hivatkozva az őszödi beszéddel összefüggésben azt mondta, Kósa egy magánbeszélgetésen azt mondta April H. Foley akkori amerikai nagykövetnek: "Most egy gazdasági probléma van, amiből mi egy politikai krízist csinálunk". A Fidesz alelnöke kijelentette, nem volt ilyen beszélgetés. Nem is emlékszik arra, hogy valaha négyszemközt beszélgetett volna Foley-val, az őszödi beszédről pedig egyáltalán nem - hangsúlyozta.

Gyurcsány: 2006 ősze a mai kormány politikusainak szervezett akciója volt
február. 27. csütörtök 19:43

Gyurcsány Ferenc szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy 2006 őszén a mai kormány politikusainak szándékos, sanda, szervezett politikai akciója tört a köztársaság rendjére. A Demokratikus Koalíció elnöke a párt gyöngyösi lakossági fórumán csütörtökön úgy fogalmazott, "lassan kezünkben a bizonyíték, hogy ha nem is az egész jobboldal, de Orbán Viktor és pártja futballhuligánok segítségével rátört saját köztársaságára annak érdekében, hogy eltávolítsa a törvényesen megválasztott kormányt". Hozzátette: puccsistáknak nem adjuk oda a kormányzást, mert "ez a mi hazánk". Szavai szerint azért akarnak győzni, mert rosszul mennek a dolgok, mert egy másfajta világot akarnak. "El kell dönteni, hogy egy nyugatosabb világot szeretnénk, vagy keletre akarunk menni" - mondta.

A ferencvárosi szurkolók nem egyeztettek vezető fideszesekkel
február. 27. csütörtök 16:09

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének korábbi vezetői szerint a 2006. őszi tüntetések előtt, közben vagy után nem volt semmilyen egyeztetés fideszes vezető politikus vagy más akkori ellenzéki politikus és a klub szervezett szurkolói között. Ezt Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének korábbi elnöke és Boros Bánk Levente, a szurkolói szövetség korábbi alelnöke közölte csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz szerint másnak van itt az ideje
február. 27. csütörtök 14:34

A Fidesz szerint itt az ideje, hogy a baloldal bocsánatot kérjen azért, mert éveken át hazudott az embereknek.

A nagyobbik kormánypárt így reagált az Összefogás képviselőjelöltje, Kerék-Bárczy Szabolcs által csütörtökön elmondottakra, aki arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, árulja el a közvéleménynek, ő szervezte-e a 2006 őszi zavargásokat. A Fidesz közleményében úgy választolt erre: a 2006-os őszi eseményeket és a Gyurcsány-koalíció bukását egyedül magának köszönheti a baloldal.

DK: itt az ideje, hogy Orbán Viktor valljon színt
február. 27. csütörtök 13:40

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint eljött az ideje, hogy Orbán Viktor színt valljon, és elárulja a közvéleménynek, ő szervezete-e a 2006 őszi zavargásokat – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Kerék-Bárczy Szabolcs. A politikus ezért tíz, az őszödi beszéd kiszivárgásához kapcsolódó kérdést juttat el vezető fideszes politikusokhoz, amelyekre három napon belül vár választ.

A részletekről itt olvashat.