Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-21 21:42:00

Molnár: Őszöd ügyében az MSZP Gyurcsányt fogadja el hiteles forrásnak

Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke az ATV-nek azt mondta, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló titkosszolgálati jelentés értékelésekor azt is figyelembe kell venni, hogy kampány van.

Mint megírtuk, csütörtökön nyilvánosságra hozta az Alkotmányvédelmi hivatal elődszervezete, a Nemzetbiztonsági Hivatal őszödi jelentéseit. Eszerint Gyurcsány Ferenc tudtával és közreműködésével szivárogtatták ki a beszédet, hogy felhívják a figyelmet az ország rossz állapotára.

Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke és a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke az ATV Híradó megkeresésére annyit mondott: ebben az ügyben egy autentikus forrás van, Gyurcsány Ferenc, így az MSZP az ő álláspontját fogadja el. Az ATV kérdésére azt mondta: az Összefogásra a most nyilvánosságra került információk „semmilyen hatással nincsenek”. Közölte: nyolc év telt el, „furcsa az az időzítés, hogy pont most” kerül mindez nyilvánosságra.

Mint arról egy külön cikkben beszámoltunk, Bajnai Gordon péntek késő este közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. A volt miniszterelnök szerint a most manipulált nyilvánosságra került szövegek manipuláltak.

Az ATV Híradó arról is beszámol, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke „államilag hamisított jelentésnek” nevezte a dokumentumokat.

Ágh Attila politológus az ATV Híradónak azt mondta, a jelentés "igaz, azonban semmit nem mond", hiszen a felvétel kiszivárogtatóját, megrendelőjét a jelentés szerint az NBH nem tudta azonosítani. 

Szilvásy: Rózsa-Flores hazudott

2013 jún 1.-én Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter azt mondta, minden alapot nélkülöz az, amit a Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduárdo állított egy akkor nyilvánosságra hozott interjúban. A hanganyagban Rózsa-Flores azt mondja: Szilvásy szivárogtatta ki az őszödi beszédet. A volt miniszter szerint senki nem tudja pontosan, hogyan is került nyilvánosságra a beszéd.

Szilvásy szerint a Fidesz érdeke, hogy a történet ködbe burkolózzék, és mint mondta, érdekesebb az, hogy a hanganyagban Rózsa-Flores Kósa Lajost, Varga Mihályt, Navracsics Tibort és az elnöküket is megemlíti, amellyel Orbán Viktorra utal. „Ebből azért csak kiderül az, hogy a Fidesz vezető politikusai voltak azok, akik döntöttek arról, mi legyen az anyagnak a sorsa, milyen médiumoknak juttatják el, milyen formában” – fogalmazott a volt titkosszolgálati miniszter.

„Én a Kossuth rádióban hallottam ezt először, amikor ezt leadták, korábban nem hallottam róla és nem is kaptam ilyet” – mondta az ATV-nek Navracsics Tibor, aki – saját állítása szerint – Rózsa-Florest csak névről ismerte, sosem találkozott vele.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink