Itthon

2014-02-18 05:10:00

Mesterházy: Orbán beszédének a valósághoz semmi köze sem volt

Orbán Viktor évértékelő beszéde egy álomország jelenét és délibábos jövőjét festette le, de a valósághoz semmi köze sem volt – ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP elnöke szerint a valóság az, hogy 65 éve nem voltak ilyen rossz szociális mutatók, és valódi munkahelyekből is kevesebb van. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje elmondta: ez a beszéd egy Fidesz kongresszusi beszédnek jó volt, de évértékelőnek semmiképpen sem. A politikus úgy véli, egy kormányfőnek a gondokról kellene beszélnie, de Orbán Viktor a saját szavazótáborát sem merte szembesíteni a problémákkal.

A szocialisták elnöke kijelentette: nem megy jól a kis- és közép vállalkozóknak, nincs tisztességes fizetés, a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság viszont tovább nőtt. Mesterházy Attila elmondta: a miniszterelnöki évértékelőből azt el tudja fogadni, hogy Magyarország már nem olyan, mint négy éve volt. A beszédből teljesen világossá vált, hogy az orbáni világkép tényleg nagyon más, mint amit mi gondolunk Magyarország jövőjéről – fogalmazott.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor a keleti rendszereket akarja követni és a Horthy-korszakot restaurálni. Hozzátette: mi viszont azt mondjuk, modern, európai, igazságos köztársaságot akarunk, ami a nyugat szövetségese.

atv.hu

További belföldi híreink