Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-17 12:23:00

Tétényi: nem akadályozhattam meg a Jobbik lakossági fórumát

Demokratikus, jogállami keretek között nem volt lehetősége megakadályozni, hogy a Jobbik az egykori zsinagóga épületében tartsa meg esztergomi lakossági fórumát - mondta el az ATV Startban Tétényi Éva.

Esztergom független polgármestere szerint erre csak a Jobbik elnökének, vagy az intézmény vezetőjének lett volna lehetősége, ezért nem is érti, hogy a szocialisták miért neki írtak levelet az ügyben.

Esztergomban amúgy korántsem olyan rossz a viszony a Jobbikkal, mint országos szinten, Tétényi szerint náluk a jobbikos képviselő kifejezetten a városért dolgozik, sőt, egy a cigánytelepen meghirdetett szemétszedésnél egyedül a jobbikosok mentek segíteni az önkénteseknek. Ezzel együtt Tétényi szerint, ahogy az esztergomi fórumon is látható volt, a párt szimpatizánsai között akadnak olyanok is, akik szélsőséges nézeteket vallanak, és elsősorban a Jobbiknak, másodsorban a választóknak kell majd eldönteniük, hogy meg lehet-e ma engedni ilyen hangokat Magyarországon. Az időnként jobbikos kötődéssel vádolt polgármester elmondta, hogy minden párttól ugyanakkora távolságot tart, így éppen annyira kötődik a Jobbikhoz, mint bármely más párthoz.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink