Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-13 18:40:00

A Debreceni Zsidó Hitközség tiltakozik a "holokamuzó" jobbikos kijelentései ellen

A Debreceni Zsidó Hitközség tiltakozik Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselő szerdai kijelentései ellen.

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte: Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni és Hajdú-Bihar megyei alelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje szerdán egy nyilvános ünnepségen a holokauszttal kapcsolatban "holokamuról", illetve "holokasztról" beszélt, és bírálta a Magyar Holokauszt - 2014 Emlékbizottság idei programját is. Erről szóló írásunkat itt elolvashatja.
   


A közlemény szerint felháborodva értesültek Ágoston Tibor szavairól. Megengedhetetlennek és felháborítónak tartják, hogy 2014-ben bárki így beszélhessen azokról a borzalmakról, amelyekben családtagjaikat, szeretteiket, embertársaikat szándékosan és szervezett módon elpusztították. Ilyen kijelentéseknek és ilyen eszmeiséggel bíró embereknek a közéletben nincs helyük - szögezték le.
   
A hitközség elnöke hozzátette: feljelentést tettek Ágoston Tibor ellen holokauszttagadó kijelentései miatt.
   
Az Együtt-PM szerdán elítélte Ágoston Tibor szavait, és szintén feljelentette a politikust.
   
A Jobbik az esettel kapcsolatban csütörtökön azt közölte: a párt minden emberirtást elítél, és minden ártatlan emberi áldozat előtt fejet hajt, ugyanakkor sajnálják, hogy "a magyarországi zsidóság egy része nemcsak emlékezni akar a holokausztra, hanem azt a saját anyagi és politikai céljai érdekében is felhasználja". Ágoston Tibor külön közleményben jelezte, hogy ugyanez az ő álláspontja is.

MTI / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink