Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-10 14:30:00

Felmentették a volt Főtáv-vezért

Kovács Lajost csalással és hűtlen kezeléssel vádolták. A Fővárosi Törvényszék első fokon felmentette a Csepeli Hőszolgáltató Kft. üzletrészének megvásárlásával kapcsolatos ügyben.

Felmentette a csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Lajost, a Főtáv volt vezérigazgatóját hétfőn kihirdetett elsőfokú határozatában a Fővárosi Törvényszék.

Az ügyészség egyebek mellett azzal vádolta Kovács Lajost, hogy a vezérigazgató rábírta a Főtáv igazgatóságát, adják hozzájárulásukat a Csepeli Hőszolgáltató Kft. üzletrészének megvásárlásához, a cégnek a vád szerint nem volt engedélye közületi hőszolgáltatási tevékenység végzésére és érvényes hőszolgáltatási szerződése sem volt a társasházként működő csepeli Rákóczi Liget lakóparkkal.    

A jóváhagyás alapján a Főtáv Zrt. 2008-ban 180 millió forintért megvásárolta a kft.-t, amelynek azonban a vád szerint sem anyagi lehetősége, sem technikai tudása nem volt a társasház fűtési rendszerének kiépítésére. A vád szerint a szerződés megkötésével a felek célja az volt, hogy anyagi fedezetet nyújtsanak a Gyarmati Zoltán másodrendű vádlott által vezetett Csepeli Lakásfejlesztő Zrt.-nek a lakópark kivitelezési munkálatainak befejezésére.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink