Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-02-01 17:00:00

Holoda Attila: Rogán Antal nem mondott igazat

A volt energetikai helyettes államtitkár szerint a paksi atomerőműre szükség van, ez az energia nem helyettesíthető egyik napról a másikra, így azonban az emberek elveszítik bizalmukat.

Államosítják a Főgázt. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban bejelentette: megszületett az alku, a német gázszolgáltató teljes tulajdonrészét megveszi a magyar állam. Holoda Attila azt mondta: nem lepődött meg ezen. A volt energetikai helyettes államtitkár kifejtette: az állam nem most lép be először árszabályozóként, tehát a tulajdonjog és a szabályozás elválasztható egymástól, azaz ez nem indokolta a vételt. A nonprofit vállalkozásoknál nem célja a menedzsmentnek az árak csökkentése – ezért ez nem jó megoldás.

A szakember megjegyezte: a hazai gázár a 17. volt Európában, tehát Rogán Antalnak azon állítása, amely szerint nálunk volt a legdrágább a gáz, nem igaz.

Holoda Paksról azt mondta: a gazdaságossági alapszámítások tíz évre titkosítva lettek, így a számokkal vitatkozni sem lehet. Az a baj, hogy az emberek elveszítik a bizalmukat, pedig erre az atomerőműre szükség van, ez az energia nem helyettesíthető egyik napról a másikra – mondta a szakember.

Február 3-tól Híradóink új időpontokban: 17.45-kor, 18.45-kor és 21.45-kor kezdődnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink