Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-30 06:59:00

Torgyán: Jelenleg az FKgP nem létezik

Kósa Lajos elvesztette azt a pert, amikor Torgyán József, a Kisgazdapárt egykori elnöke beperelte, amiatt, hogy paprikajancsinak nevezte, de bocsánatot azóta sem kért - sérelmezte Torgyán József az ATV Egyenes Beszédben.

Torgyán József elmondta: 2002 végén a rádióból értesült arról, hogy nem a párt elnöke. Hegedűs Péter – aki most vezeti a pártot – semmiképpen sem lehetett volna a kisgazdapárt elnöke, mert a párt határozata szerint az MSZMP volt tagja nem lehetett a párt elnökségének a tagja. Őt továbbra sem tekinti a Független Kisgazdapárt elnökének Torgyán, aki szerint jelenleg az FGKP nem létezik. Szerinte most "álkisgzada székházpiócák" kezébe került a párt. Torgyán úgy véli a 2014-es választáson a Fidesz a kisebbik rossz. Véleménye szerint a jelenlegi ellenzék nem kormányzóképes, tragédia lenne a hatalomra jutásuk. Szerinte Gyurcsány Ferenc programja az egész magyarság ellen támad. A bizonytalan szavazók szerinte valójában nem azok, csak a kisgazdapárt nélkül nem tudnak kikre szavazni.

Az állampolgárság megszerzéséről szólva kifejtette: a határok megváltozásával az elvesztett állampolgárságot egy tollvonással vissza kellett volna adni a határon túli magyaroknak. Az első Orbán-kormányban - ahogy mondta - erre nem volt lehetősége. A nemzetmegtartó erő vidéken van, ezt sajnos csak verbálisan vette át a Fidesz. A megvalósításba azonban "szörnyűségek is becsúsztak" - magyarázta. Torgyán emlékeztetett arra is hogy már húsz évvel ezelőtt kiállt a bioenergia hasznosítása mellett.

Kijelentette, hogy "ebben a mocsokban", a politikában nem akar részt venni, de ígéretet tett arra, hogy az FKgP-t 2014. augusztus 20-án, délelőtt tizenegykor Ópusztaszeren egy nagygyűlésen feltámasztja.

Torgyán azt is elmondta Kálmán Olgának, hogy hamarosan X-Akták címmel könyvet jelentet meg, amelyben krimiket idéző történeteket mesél majd a politikáról, és leleplezi a „magyar történelem meghamisítását” is.

Híradónknak új időpontja van: 17.45, 18.45, 21.45.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink