Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-28 14:53:00

"Gerinclátó" tükörrel lepik meg Kónyáékat Sziliék

Ivády Gábor, aki most Szili Katalin pártjában politizál, azt mondta: a Szolidaritás eljátszotta a hitelét amikor összeállt a Demokratikus Koalícióval.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) szerint a Szolidaritás eljátszotta hitelét a politikai korszakváltás ígéretében bízó szavazók körében - mondta Ivády Gábor, a Szili Katalin által vezetett párt politikusa, független országgyűlési képviselő kedden.

Mint mondta, Szili Katalinnal visszaküldik a Szolidaritás mozgalomnak azt a kis tükröt, amelyet korábban minden országgyűlési képviselőnek elküldtek.  

A KTI politikusa úgy fogalmazott, fogalma sincs miért küldte a Szolidaritás a tükröt. "Lehet, hogy csak azt akarták megmutatni, hogy ők milyen belevaló, kemény gyerekek, de hát mostanra ki tudom jelenteni, hogy ez nem sikerült."

Ivády Gábor szerint a tükör először csak megrepedt, amikor a Szolidaritás a Millával közösen Bajnai Gordon "irányítása alá" került, de amikor "összeálltak" a szocialistákkal is, akkor "a kis tükröm önmagától ledobta Kónya Péter ujjlenyomatát". "Végül összeálltak Gyurcsány Ferenccel" – folytatta, aláhúzva, ekkor döntöttek úgy, hogy visszaküldik a tükröt, mert arra sokkal nagyobb szüksége van a Szolidaritásnak.

A képviselő közölte, az eredeti kis tükör mellé küldenek egy nagyobbat is, amelyben a Szolidaritás vezetői szövetségeseikkel együtt is meg tudják nézni magukat. Ivády Gábor szerint a két tükör további előnye, hogy az ember megnézheti, hogy "van-e mögötte valaki, esetleg valamilyen fegyver található-e mögötte", továbbá "le tudják ellenőrizni, hogy megvan-e minden testrészük".

"Én például most tökéletesen látom a gerincemet" – mondta a tükör használatát bemutatva.

Ivády Gábor hangsúlyozta, a Szolidaritás eljátszotta azoknak a bizalmát, akik a politikai élet megújításában, a korábban vezető tisztséget vállaló politikusok leváltásában bíztak. Szerinte ezért a KTI lehet az a politikai erő, amely képes lehet végrehajtani ezt a korszakváltást és megakadályozni a Fidesz kétharmados parlamenti győzelmét.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink