Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-21 19:25:00

Helyreigazítás a TV2 közleménye alapján

Az ATV közleménye

„2014. január 14. napján az „Egyenes beszéd” c. műsorban „Fidesz biznisz?” címmel közreadott műsorunkban valótlanul állítottuk azt, miszerint a TV2 eladása nem volt átlátható, a TV2-t megvásárló Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen módon vásárolták meg a TV2 részvényeit.
 
Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a tranzakcióhoz bármilyen köze lenne a Fidesznek, illetve, hogy a vevők a Fidesz választási győzelme esetén állami hirdetésekből, közpénzből kívánják a vételárat az eladónak megfizetni.
 
A műsor valótlanul híresztelte azt is, hogy a TV2 eladásakor korrupció, gazdasági bűncselekmény, korrupciós bűncselekmény valósult volna meg, amelyet igazol a transzparencia hiánya is.
 
A műsorban továbbá azt a hamis látszatot keltettük, hogy Yvonne Dederick amerikai állampolgársággal rendelkező vevő az adásvétellel korrupciós gyanús ügyletben vett részt, amely egy szövetségi jogszabály szerint tilos.
 
A műsor ugyancsak valótlanul állította, hogy a ProSiebenSat.1 eladóként Weil, Gotshal & Manges ügyvédi irodát bízta volna meg a tranzakció lebonyolításával, amely ügyvédi irodában egyébiránt Yvonne Dederick férje partner. Ezen valótlan állításon túlmenően a műsor összessége azt sugallta, hogy erre a - hangsúlyozottan valótlanul állított - megbízásra azért volt szükség, hogy maga az adásvétel ne legyen transzparens.
 
Műsorunkban valótlanul híreszteltük azt is, hogy „független elemzők bebizonyították, miszerint a TV2 hírműsoraiban 85% a Fidesz és kormánypárti megjelenések aránya.

A fentiekkel ellentétben a valóság az, hogy a ProSiebenSat.1 médiavállalat és a vevők közötti ügyletben semmilyen korrupciónak még csak a gyanúja sem érhető tetten, az adásvételre teljesen transzparensen, valamennyi magyar és nemzetközi jogszabályi rendelkezés betartása mellett került sor.

A műsorban híreszteltekkel szemben a valóság az - ahogyan azt a ProSiebenSat.1 2013.12.23-án kiadott sajtóközleménye világosan tartalmazza -, hogy a P7S1 médiavállalat az MTM-SBS Zrt-t (azaz a TV2-t) 100 %-os management buyout (MBO) révén a TV-HU1 Kft-nek és a TV-CEE1 Kft-nek adta el, amely cégek tulajdonosai 50-50%-ban Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója és Yvonne Dederick, gazdasági igazgató, így a tranzakció teljesen transzparens volt.
 
Ellentétben a műsorban elhangzottakkal, a TV2 eladása és megvásárlása semmilyen módon nem hozható összefüggésbe semmilyen politikai párttal, illetve bármely politikai párt választási eredményével és a TV2-n történő bármilyen formájú állami vagy egyéb hirdetésekkel.
 
A műsorban elhangzottakkal szemben a valóság az, hogy a ProSiebenSat.1 médiavállalat a Weil, Gotshal & Manges ügyvédi irodának a tranzakcióval összefüggésben semmilyen megbízást nem adott.”

Ajánlom

További belföldi híreink