Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-16 10:11:00

Végleges: Fodorék embere visszalép Fóton

Novemberben időközi polgármester-választást tartottak Fóton, majd a bíróság megsemmisítette annak eredményét. A megismételt választáson a Magyar Liberális Pártnak a novemberben tizenhárom százalékot kapott jelöltje nem indul.

Mint arról korábban beszámoltunk, novemberben polgármester-választást tartottak Fóton. A választást Takács István, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös jelöltje nyerte meg, azonban a Budapest Környéki Törvényszék a választást megsemmisítette és úgy rendelkezett, hogy az egészet elölről kell kezdeni. Később arról is írtunk, hogy március 2-ra írták ki a megismételt választást.

A novemberi választáson a Magyar Liberális Párt jelöltje, Vargha Nóra öt indulóból ötödik lett, tizenhárom százalékos eredménnyel.

Az atv.hu-nak nyilatkozó Vargha azt mondta: nem indul és ez a döntése végleges. Hangsúlyozta: Fóton nem változott semmi novemberhez képest, országos szinten azonban igen. Kérdésünkre úgy felelt: semmilyen megállapodást nem kötött Takács Istvánnal, például Takács győzelme esetén nem lesz alpolgármester. Közölte: akárki lesz a polgármester, külsős bizottsági tagként törekedni fog vele az együttműködésre.

Vargha azt mondta: az MLP teljesen ráhagyta a döntést, „semmilyen nyomásgyakorlást nem éreztem, a párt abszolút liberálisan viselkedett”.

Boruzs András, a Magyar Liberális Párt ügyvivője az atv.hu-nak megerősítette: Vargha nem indulása nem része egy politikai üzletnek. „Nem kértünk ezért cserébe semmit” – mondta Boruzs.

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink