Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-01-10 08:06:00

Kerényi: tudtam, hogy botrány lesz

A miniszterelnöki megbízott szerint nem igaz, hogy Orbán Viktor leszúrta a Magyar Krónika lapindító értekezletén. Közpénzből egy fillért sem használ és az indulás után megkeresi majd Spíró Györgyöt és Fiala Jánost is. A 0. számban 40 oldal foglalkozik majd a Várkert Bazárral. Csak Kondor Katalin látta máshogy a dolgokat.

A kormánymegbízott szerint csak Kondor Katalin látta úgy a dolgokat, ahogy az a sajtóban megjelent. „Szíve joga, hogy így interpretálja” a történteket- jelentette ki Kerényi Imre az ATV Startban, ahol azt is elmondta: nem szúrta le Orbán Viktor a lapindító értekezleten.

„Tudtam, hogy botrány lesz”- mondta a Magyar Krónikával kapcsolatosan Kerényi, majd beszámolt róla, hogy ez a harmadik dolgozata, amit a miniszterelnöknek dolgozva készít. Az első az Alaptörvény népszerűsítése volt, a második a Szobrok, közterek és nemzeti könyvtár címet viselte. Kerényi elmondta: első két feladata teljesen megvalósult és a „3-as számú dolgozatom is meg fog valósulni”. „Be fogok kéredzkedni magához júniusban és be fogom mutatni a 0. számot”- mondta Rónai Egonnak.

A Magyar Krónikáról szólva elmondta: 128 oldalas lesz a lap és „egy spirituális időpontban”, Pünkösdkor fog megjelenni a 0. szám, ami „rendesen meg lesz csinálva”. Az 1. szám júniusra készül el. Kerényi szerint többek között azért hasznos egy olyan értekezlet, mint a csütörtök esti, mert kap tanácsokat az ember, amik közül ki tudja szűrni azokat, melyekre figyelnie kell. Elmondta, hogy a május 1-jei lapindítást ilyen tanácsok miatt fújták le.

A lapindítóra meghívott 100 vendég közül elmondása szerint csak 10-en mondtak nemet, 85 százalék pedig pozitív visszajelzést küldött, ami „óriási győzelem”. Azt is elmondta, hogy fél éve „udvarol” Vízi E. Szilveszternek, hogy legyen a Magyar Krónika szerkesztőbizottságának tagja, azonban az MTA volt elnöke sok munkájára hivatkozva ezt elhárította. Kerényi szerint ugyanakkor szerkesztői minőségében Vízi E. Szilveszter is rendelkezésre áll majd.

A Magyar Krónika monotematikus lap lesz- mondta el. Ez azt jelenti, hogy a címlapon csak egy dologról lesz szó, a 0. számban például a Várkert Bazárról. A lapban pedig 40 oldal fog ezzel a témával foglalkozni, a 40 ezer éves ősembertől kezdve az is benne lesz, hogy „Erzsébet királynő milyen lépcsőn jött fel és milyen hajón utazott”.

„Meg kell csinálnom egy igent mondó lapot, ami örömöt mutat”- jelentette ki a Kossuth-díjas rendező, aki szerint a Magyar Krónikát először egy egységesebb közegben kell elindítani, de utána meg fog keresni nemcsak jobboldali érzelmű embereket is. „Be fogom csábítani Szinetár Miklós rendezőt és Spíró Györgyöt is”- mondta, majd hozzátette: „fel fogom hívni Fiala Jánost is a műsorában”.

A lap finanszírozásáról azt mondta Kerényi: „egy fillér közpénz sincs ebben”. Beszámolt róla, hogy a főszerkesztő fog írni egy levelet a Polgári Magyarországért Alapítványnak, hogy legyen a lapgazda és adja ki a Magyar Krónikát. Össze fog ülni a kuratórium és meg fogja szavazni a pénzt, egyelőre csak a 0. számra- mondta a Kossuth-díjas rendező.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink