Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-12-03 15:05:00

A DK Sukoróról: többe kerülnek az ügyvédi költségek, mint a terület

A Demokratikus Koalíció botrányosnak tartja, hogy az Orbán-kormány a washingtoni Sukoró-perben kétszer annyit költött ügyvédekre és tanácsadókra, mint amennyibe az a telek került, amelyen a beruházást végrehajtották volna - mondta az MTI-nek a párt szóvivője kedden.

Gréczy Zsolt ismertette: Molnár Csaba DK-alelnök adatkérésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes válaszolt. E szerint a magyar állam képviseletét ellátó Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda és a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a szakértők költségei elérték a 6 millió 214 ezer eurót, ami több mint 1 milliárd 864 millió forintot jelent - közölte. Ennyit költ a kormány az adófizetők pénzéből egy olyan álláspont védelmére, amelyik "amúgy sem tűnik nagyon tarthatónak" - jelentette ki.

Gréczy Zsolt tájékoztatása szerint az összegben szerepel az öt szakértői csoport munkadíja, utaztatása ás szállásdíja. A DK újabb kérdéseket tesz fel, amelyek arra vonatkoznak majd, hogy miért volt szükség ennyi szakértőre, nekik mi volt a feladatuk, pontosan mennyibe került az utazásuk és az elszállásolásuk.

A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt Washingtonban nemzetközi választott bíróság előtt indult kártérítési per. Ebben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítésre perelték a magyar államot.

MTI/atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink