Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-26 09:58:00

Hárommillió forintért adták el a Sólyom Airwayst

A tulajdonos Sólyom Holding vezetője csak egy hónappal az eladás után értesült az eseményről.

Hétfőn megérkezett a Sólyom Holding számlájára hárommillió forint, a Sólyom Airways vételára, tudta meg az atv.hu. Az eladási ár megegyezik a Sólyom Airways alaptőkéjével. A vevő a  Charity March–Jótékonysági Menet Kft. A cégről az Origo azt írta, hogy afrikai egészségüggyel foglalkozik, és néhány hete egy Seychelle-szigeteki cég a tulajdonosa. 

Az atv.hu információi szerint a Sólyom Airways eladására október 9-én került sor. Az ügyletet – a történteket jól ismerő forrásunk szerint – Hurtyák Róbert intézte. Hurtyák a Sólyom Airways egyik ügyvezetője. A történet érdekessége, hogy Lucsik János, a Sólyom Holding ügyvezetője csak egy hónappal később, egy Facebook-bejegyzésből értesült az eladásról. Ez azért különös, mert azon túl, hogy a Sólyom Holding volt a Sólyom Airways tulajdonosa, a légitársaságba mindeddig egyetlen befektető adott pénzt: Lucsik János. (November 5-én egyébként Vágó és Hurtyák leváltották Lucsikot a Sólyom Holding éléről.)

Lucsikot tavasszal kereste meg Hurtyák, és ismertette Vágó Józseffel közös, nagyszabású terveiket egy nemzeti légitársaság létrehozásáról. Lucsiktól azt kérték, hogy a külföldi tőke megérkezéséig finanszírozza a cég belföldi költségeit. Ez meg is történt, sőt, Lucsik később a lízingelt repülőgépek átalakítására is adott pénzt, így összesen közel 160 millió forintot fektetett be a projektbe (Vágó József több nyilatkozatot is tett a külföldi befektetés mértékéről, elhangzott 60 millió eurós - azaz mintegy 18 milliárd forintnyi - összeg is).

Hogy ebből viszontlát-e valamit, az még kérdéses. Úgy tudjuk, a vevő a vételár mellett a cég adósságait is átvállalta. Adóssága nem csupán Lucsik felé van a cégnek: a Sólyom Airways dolgozói sem kapták meg a bérüket, és a beszállítói pályázatokért befizetett pénzeket sem térítették még vissza az érintett cégeknek.

Az ügyben kerestük Hurtyák Róbertet, ám nem sikerült elérnünk. Sikerült viszont elérnünk Lucsik Jánost, ő azonban nem kívánta kommentálni értesüléseinket.

Az első Sólyom-gép érkezése Budapestre

atv.hu, SzF  
 

Ajánlom

További belföldi híreink