Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-22 06:55:00

"Együtt kocsmáztam Gyurcsánnyal"

Annak idején együtt kocsmáztam Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorhoz nem járok egyeztetni, de miért ne járhatnék?” - így reagált Gaskó István a Liga elnöke arra kérdésre, hogy a pályázatokról politikai alapon születnek-e a döntések.

Kijelentette: „nem politikai alapon kapunk pénzt.” A vita ezúttal elmaradt Kónya Péterrel, mert szerinte, aki ennyi valótlan dolgot tud állítani hat perc alatt, azzal nem érdemes egy asztalhoz ülni. Kijelentette: a Szolidaritás elnöke politikai szélhámos. A jelentős támogatási pénzekkel kapcsolatban azt mondta, hogy azért kaptak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiírt pályázaton 400 millió forintot - tehát a legtöbbet - mert a Ligáé volt a legjobb pályázat. A pénzt olyan a munkavállalók érdekeit szolgáló projektekre költik, amely sok embert foglalkoztat.

Ahogy beszámoltunk róla, októberben a Liga Szakszervezetek 550 millió forint állami támogatást nyertek a Liga szakszervezetek a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által megítélt uniós pénzek nyerteseiről október 7-én született döntés. A TÁMOP 2.5.3.A jelű támogatás célja a „társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése”.

Az atv.hu birtokába került dokumentum szerint a szétosztott mintegy 1,2 milliárd forintból 550 milliót kap a Gaskó István vezette Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga): a szakszervezeti tömörülés hét régiós szervezete kap egyenként 50 milliót. 100 milliót kap Gaskó „saját” szakszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Ötvenmilliót kap a Ligához tartozó Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezete, és 50 millió jut a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezetének.  

A Liga jó évet tudhat magáénak, hiszen júliusban a kormány jóváhagyta  „A munkáért!” című, 1,6 milliárd forint támogatási igényű projektjavaslatát, és hozzájárult a támogatási szerződés megkötéséhez.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink