Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-16 13:00:00

Hoppált mattolta az ATV tudósítója

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egyik államtitkárának vallomásából bebizonyosodott, hogy a volt kormányfő 2006 őszén visszaélt hatalmával és személyes utasítására lőttek a tömegbe, illetve vertek meg embereket. Hoppál Péter úgy fogalmazott, hogy a baloldal eszköztárába sok minden belefér. „Belefér a hamisítás, belefér a szobordöntögetés és belefér az emberek megveretése. Sajnos ilyen a magyar baloldal” – fogalmazott. Hoppál Péter nem mondta meg, hogy Gyurcsány Ferenc melyik államtitkárára gondolt és nem tudta idézni a konkrét tanúvallomást, amire alapozta kijelentéseit.

„Gyurcsány Ferenc utasítására vertek meg embereket, személyes utasítására lőttek a tömegbe a magyar rendőrök” – mondta Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője szerint ez derül ki Gyurcsány Ferenc egyik államtitkárának tanúvallomásából.

Az ATV kíváncsi volt arra, hogy Hoppál kinek a tanúvallomására gondol és pontosan mely mondatokból vonta le ezt a következtetést. „Nem hoztam magammal a tanúvallomást” – felelt a kormánypárti politikus.

A héten a rendészeti minisztérium korábbi államtitkára, Kondorosi Ferenc annyit mondott, hogy 2006 őszén az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a tárcát megkerülve utasítást adhatott rendőri vezetőknek.

Szabadfi Árpád, akkori országos rendőrfőkapitány-helyettes viszont arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta őt és azt várta tőle, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg az MTV székházát. Szabadfi azt is mondta, hogy a miniszterelnöki telefonokban nem érzett semmi kivetnivalót, például hatásköri túllépést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink