Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-09 11:00:00

Wass Albert és Nyirő József portréját vitték ajándékba a liberálisok

Horthy után Wass Albert képe lóghat a falon a HÖOK elnökének dolgozószobájában. A Magyar Liberális Párt tagjai ugyanis egy Wass Albert-, egy Nyírő Gyula- és egy Tisza István-portrét akartak odaadni Körösparti Péternek, de utóbbi nem volt bent az irodájában. A liberálisok szerint felháborító, hogy a HÖOK elnöke magánügynek tartja: kinek a képe lóg az irodája falán.

Körösparti Péter HÖOK-elnök szerint a Horthyhoz fűződő vonzalma magánügy. Azt mondta: sajnálatos történelmi ténynek tartja, és elítéli a numerus clausust. A képet viszont magával viszi az új irodájába is.

A Magyar Liberális Párt aktivistái portrékat vittek Körösparti irodájába: Wass Albertét, Tisza Istvánét és Nyírő Józsefét. Azt mondták: Körösparti Péter választhat ezek közül, de, ha nagyon akarja, akkor mindhárom képet megtarthatja.

„Ez egy közpénzből fenntartott iroda, és azért azt tudjuk, hogy Horthy Miklós politikusként, történelmi személyként egy megosztó személyiség, és meg szeretnénk kérdezni azt is, hogy így hogyan lehet a hallgatóság egy részét képviselni” – fogalmazott az ATV-nek Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt alapító tagja.

Az MLP tagjai bementek az irodába. A titkárságvezető volt ott, neki mondták el, hogy miért jöttek. Ezután átadták a fotókat, és kijöttek. Várják a választ, de szerintük visszaküldi majd nekik a képeket.

„Akkor lenne következetes, ha felrakná mind a hármat Horthy mellé, hiszen egy panoptikumba való mind a négy ember” – mondta Vatai Szabolcs, az egyik liberális aktivista.

Szerintük, aki közhivatalt tölt be, és közpénzek felett diszponál, nem tekintheti magánügynek, hogy kinek a portréja lóg az irodája falán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink