Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-11-06 05:10:00

"Itt másztak be": Mindent megmutatott a fagyállós gazda

Tagadja a meglopott gazda, hogy fagyállót tett volna a saját borába. A férfi szerint a tolvajok mindent mozdíthatót elvittek a pincéjéből, és közben lehet, hogy beleittak a kertben tárolt vegyszerekbe is. Az eset kapcsán a lopással gyanúsított férfi meghalt, és többen is rosszul lettek, mivel az ellopott bort továbbadták. A kertészmérnök végzettségű gazdával kapcsolatban azt írták, hogy ő tett bosszúból fagyállót a borába, mert többször is kifosztották a pincéjét. Most a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz. A gazda az ATV Híradónak megmutatta, hol és hányszor törtek be hozzá, és hova zárta el a még megmaradt meggybort.

Kitették a mérgezésben elhunyt fiatalember fényképét Vácszentlászlón, otthonában a fő utca mögötti Dűlősoron. Az ATV senkit sem talált a házban. A helyiek azt beszélik, hogy a fiú nem dolgozott, és szenvedélybeteg volt.

„Toxikológus szakember vizsgálja a lefoglalt folyadékokat, valamint a vasárnap elhunyt 30 éves vácszentlászlói férfi vonatkozásában soron kívüli boncolást rendelt el a rendőrség” – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

A vácszentlászlói gazda nem akart a kamera elé állni, azonban megmutatta, hol hatoltak be a betörők és megmutatta a borospincét is.

A ház jó messze van a gyümölcsöskerttől, ahol a meggy, körte és almafák vannak. Azt mondta, a pincében volt a meggybor. Ő úgy gondolja, hogy a nem egyszer tudatmódosító szerek hatása alatt álló társaság beleihatott valamelyik üvegbe. Márcsak azért sem logikus, hogy a borba tette a fagyállót, mert ki az, aki a saját munkáját akarja elrontani.  

Azt mondta, hogy nem egyszer, hanem legalább 30-szor másztak át a kerítésén, ez abból is látszik, hogy meg van hajolva az íve és jól látszik, hogy össze van drótozva.

Ami az ellopott bort illeti: a kert végében álló 70 literből eltűnt majdnem a teljes mennyiség, a rendőrség azt kutatja, hogy az alján lévő 30 deciliterben tisztán bor, vagy valamilyen más anyag is volt-e?

A rendőrség már egy hete elemzi a levett mintát, a Facebookon pedig többen a gazda mellett álltak ki.

A PMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán megismételte azt a korábban közölt információt, hogy továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak, emberölés miatt. A tanúkihallgatásokról, illetve azok tartalmáról egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink