Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-10-31 09:21:00

Baja: kamu videó után kamu honlap?

Bár a bajai videó kapcsán az események szerda este újabb fordulatot vettek, egy érdekes momentum történt még az ügyben. Egy MSZP-közelinek látszó honlapon van egy információ egy titokzatos kalocsai sporttagozatról. Interjúalanyaink nem túl közlékenyek, a cigány kisebbségi önkormányzati elnöknek és feleségének a mondatai pedig diszkrepanciában vannak egymással.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kőrös Gusztáv, a bajai videogate egyik főszereplője azt állította: a DVD-t ő juttatta el, Károlyi Attilának, az MSZP székesfehérvári sporttagozata elnökének – valamivel később Kőrös alelnöknek nevezi Károlyit –, aki azt továbbvitte Király Györgynek, az MSZP sporttagozata elnökének irodájába.

Kőrös azt is mondta: Károlyival már korábban szóba jött köztük, hogy létrehozzák a párt kalocsai sporttagozatát.

Kedden Török Zsolt, az MSZP szóvivője volt az Egyenes Beszéd vendége. Az ellenzéki politikus azt állította: az MSZP-nek nincsen Károlyi Attila nevű tagja, Fejér megyében pedig nincs az MSZP-nek sporttagozata.

Mindez azért különös, mert egy olvasónk a www.sporttagozat.hu honlapra hívta fel a figyelmünket. A honlap első ránézésre meglehetősen MSZP-közelinek tűnik, azonban nincs rajta sem kolofon, sem semmi, ami egyértelműen azt igazolná, hogy valóban az MSZP honlapjáról van szó. A honlapon szereplő – egyébként meglehetősen hézagosan feltöltött – archívum 2012 novemberétől indul, tehát ebből akár az a – nem feltétlenül helyes – következtetés is levonható, hogy a honlap közel egy éves.

A honlapon egyebek közt az következő olvasható:

Sporttagozat – Kalocsa

Kedves Barátaim!
Tájékoztatlak benneteket. hogy 2013. szeptember 6-án megalakult a Sporttagozat kalocsai szervezete.
Az új szervezet elnöke Sztojka Istvánné.
Az alakuló ülés résztvevőit az MSZP kalocsai elnöke köszöntötte.
Az előkészítő munkát Károlyi Attila, a székesfehérvári szervezet elnöke végezte.
A résztvevőknek mindnyájunk nevében sikeres közös munkát kívántam.
Tisztelettel
Király György

Szerettük volna megszólaltatni Sztojkánét, de egy félreértés miatt először véletlenül az urát – aki egyébként a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke – sikerült elérnünk. Sztojka azt mondta: a felesége belépett a sporttagozatba, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a sporttagozat az MSZP sporttagozata-e, „mert én nem vagyok benne”.

Sztojkáné – aki szintén képviselője a Kalocsai Roma nemzetiségi Önkormányzatnak – nem kívánt nyilatkozni. Kérdésünkre, hogy a sporttagozat az MSZP sporttagozata-e, annyit mondott: „Én nem tudok róluk semmit.” Amikor közöltük Sztojkánéval, hogy ő az elnök, úgy reagált: „Én független vagyok, úgyhogy engem nem tud érdekelni.” Megismételt kérdésünkre, hogy a sporttagozat kötődik-e az MSZP-hez, úgy felelt: „Én nem tudom […], nem is akarok róla tudni, úgyhogy ennyi.”

A párt Bács-Kiskun megyei irodáján a sporttagozatot úgy kommentálták: „én erről nem is hallottam”. Megkaptuk viszont Lakatos Jánosnak, a párt kalocsai elnökének a számát. Lakatos nem volt hajlandó nyilatkozni – még arról sem, hogy ő köszöntötte-e a sporttagozat kalocsai szervezetének megalakulása alkalmából összegyűlteket. Azt javasolta, hogy az MSZP Jókai utcai székházánál érdeklődjünk. „Nem tudok válaszolni” – reagált arra a kérdésünkre, hogy – mint ahogy azt a már idézett honlap állítja – köszöntötte-e az alakuló ülést vagy sem. „A sajtóosztály a Jókai utcában mindent el tud mondani” – tette hozzá. Arra sem tudott válaszolni, hogy a sporttagozat az MSZP sporttagozata-e vagy sem.

Cikkünk megjelenése után, csütörtök délelőtt jelentkezett szerkesztőségünknél Török Zsolt MSZP-szóvivő, aki annyit mondott munkatársunknak: pártjának valóban van kalocsai sporttagozata.

Szerettük volna megszólaltatni Kőrös Gusztávot is, ő azonban többszöri próbálkozásunkra sem vette fel a telefonját.

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink