Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-10-30 10:26:00

Népszavazást kezdeményeznek a devizások megsegítéséért

Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetője és Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke öt kérdésről adott be népszavazási kezdeményezést szerda délelőtt.

Népszavazást kezdeményeznek a devizások megsegítéséért

Az öt kérdés:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy önhibáján kívül felhalmozódott tartozása miatt egyetlen embert és családot se lehessen tartozása miatt saját lakóingatlanából az utcára tenni, és erről az Országgyűlés mihamarabb hozzon törvényt?

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy mindaddig minden végrehajtási eljárást fel kell függeszteni, amíg a deviza és Forint kölcsönök jogszerűségét fel nem tárták, és erről az Országgyűlés mihamarabb hozzon törvényt?

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy mindaddig minden végrehajtási eljárást fel kell függeszteni, amíg a deviza, és Forint kölcsönökkel kapcsolatos közvetlen, és közvetett károkat a károkozók meg nem fizették, és erről az Országgyűlés mihamarabb hozzon törvényt?

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy pénzintézeti követelést ne lehessen végrehajtani bírósági ítélet nélkül, kivéve akkor, ha abba az adós kifejezetten beleegyezik, és erről az Országgyűlés mihamarabb hozzon törvényt?

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy pénzintézeti követeléssel kapcsolatos bírósági eljárásban az adóst ingyenes jogvédelem illesse meg, mely jogvédelmet ezen a területen jártas, civil szervezetek által jóváhagyott ügyvéd lásson el, és erről az Országgyűlés mihamarabb hozzon törvényt?

Cikkünk megjelenését követően Szepessy Zsolt annyiban pontosította a megjelenteket, hogy kezdeményezésük minden önhibáján kívül bajba jutott fizetésképtelenné vált családra vonatkozik, nem csak a devizahitelesekre.

atv.hu

További belföldi híreink