Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-10-09 13:20:00

Mesterházy és Bajnai ismét Baján kampányol

A szombati bajai kampányhajrában Teket Melinda mellett Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is részt vesz, Gyurcsány Ferenc azonban nem. Vagy mégis.

Mesterházy és Bajnai ismét Baján kampányol
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Teket Melinda, az ellenzék közös jelöltje Baján

Mint arról korábban számos cikkünkben beszámoltunk, szeptember 22-én időközi önkormányzati választást tartottak Baján, ahol a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba 467:406 arányban nyert az MSZP, a DK és az Együtt által indított Teket Melinda ellen.

A három demokrata párt fellebbezésének köszönhetően azonban a Kecskeméti Törvényszék úgy határozott: a 32-es szavazókörben – ahol Kovács 97:29-re nyert – meg kell ismételni a választást. Erre október 13-án kerül sor. Mint Teket Melindától megtudtuk, szombaton a tervek szerint együtt fog kampányolni Mesterházy Attilával, az MSZP elnök-frakcióvezetőjével és Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM vezetőjével – a harmadik pártelnök, Gyurcsány Ferenc nélkül. Úgy tudjuk: Bajnai lehet, hogy péntekről szombatra Baján alszik, Mesterházy pedig az MSZP szombati választmányi ülése után utazik le a bácskai városba. Bajnai és Mesterházy bajai turnéját több szocialista és együttes forrásunk is megerősítette. Kérdésünkre, hogy Gyurcsány miért nem lesz ott, a három demokrata párt közös jelöltje annyit mondott: Bajnai és Mesterházy jelentkezett, hogy szeretne részt venni kampányban, Gyurcsány pedig nem. Hozzátette: ő egyikükkel sem beszélt erről. Egy, az ügyre rálátó együttes forrásunk szerda délután annyit mondott: még nincs döntés a kérdésben, de cáfolni ő sem cáfolta értesülésünket.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője állítása szerint az atv.hu munkatársától tudta meg, hogy Bajnai és Mesterházy valószínűleg kampányol Baján szombat délután-este. Hangsúlyozta: különös tekintettel a szombati DK-kongresszusra, Gyurcsány Ferenc nem tervezi, hogy Bajára utazzék, „de ha a másik két pártelnök is megy, az átírhatja a hétvégét”. Mint Gréczy fogalmazott, „Bajának kiemelt jelentősége van”.

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók