Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-09-09 06:20:00

Tettek az MLSZ-re a magyar drukkerek

Az MLSZ hiába hívta fel a különvonattal kiutazó szurkolók figyelmét arra, hogy a román fővárosban is sportszerűen buzdítsák a csapatot, a meccsen a magyar drukkerek – egyébként a román szurkolók fütyüléséhez hasonló módszert választottak: háttal hallgatták végig a román himnuszt. Hazafelé pedig a különvonat 14 kocsiját rommá törték. Az MLSZ az ATV Híradó érdeklődésére elítélte a történteket. A bukaresti produkció egyébként vasárnap is élénken foglalkoztatta a közvéleményt – és a Fáy utcai Focifesztiválon is témát adott játékosnak, nézőnek és edzőnek.

Tévesen használják ezt a meghatározást: nincs a magyar válogatottnak hivatalos szurkolói csoportja – mondja a vonatrongálókról az MLSZ, amelynek nincs formális kapcsolata egyetlen szurkolói csoporttal sem.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség az agresszió, a gyűlöletkeltés, a kirekesztés minden formáját elítéli, nincs ez másképp ilyen esetben sem, amikor rongálásról kapunk híreket. Ez egy rendészeti kérdés innentől kezdve” – mondta Varga Sándor.

Az MLSZ a meccs előtt felhívta a kiutazókat: ne provokáljanak. A sportszerűtlen szurkolásnak lehet a csapatot sújtó nemzetközi sportdiplomáciai következménye, például a pontlevonás.

Vasárnap a focifesztiválon gombfocizhattak, asztalifocit és palánkosat játszhattak az érdeklődők. Ha nyert volna a csapat Bukarestben, válogatott focista is biztos lett volna a helyszínen.

„Egy nap, ahol minden a fociról szól, leginkább arról, hogyan lehet kipróbálni a focit, és a foci körüli sportágakat. Döntően családok vannak itt, a nagypapa hozta az unokáját, meg anyuka a fiát, meg a lányát, és kipróbálnak mindenféle játékot, aminek bármi köze van a focihoz, legyen az buborékfoci, asztalifoci, vagy éppen footgolf” – mondta Szabó László, az esemény főszervezője.

A futgolfpályán volt, aki egy lövésből lukra tette a labdát. És ezt négy éves sportágat, amelyben már világbajnoki ezüstünk is van, nemcsak a levezető focisták művelhetik.

Jótékonysági meccset vívott a Szívós Mártonnal megerősített krikettválogatott Tűzoltó utcai gyermekklinika alapítvány csapatával.

A legfurcsább fociféleség a buboréklabda és az élőcsocsó volt, de volt szabadrúgás bajnokság és billiárdfoci is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink