Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-09-05 14:13:00

Pető Intézet: új normatívarendszer jelenthetné a megoldást

Makk Ádám, a Pető Intézet kommunikációs vezetője az ATV Start című műsorában az intézmény támogatási rendszeréről, illetve annak megújítási lehetőségéről beszélt.

A Pető Intézet olyan sajátos, egyedi módszertannal dolgozik, amelyet sem Magyarországon, sem pedig külföldön nem képviselnek más intézetek - mondta el az ATV Start-ban az intézmény kommunikációs vezetője, aki szerint ezen sajátos módszertan okán egy egészen más normatívarendszer kidolgozására lenne szükség, amely egyben a válságból kivezető utat is jelentené az intézet számára.

Makk Ádám szerint ha a döntéshozók felismerik, hogy szükség van a Pető Intézet működésére, akkor ez az új támogatási rendszer minden bizonnyal meg fog születni. A törény által biztosított állami támogatások jelenleg az intézet mintegy másfél milliárdos költségvetésének jelenleg mindössze kétharmadát adják, a fennmaradó félmilliárdot saját forrásból kell biztosítani - vázolta a helyzetet a kommunikációs vezető, aki azt is elmondta, a kormány az intézetre vonatkozó terveiről egyelőre nincsenek hivatalos értesüléseik, így a Pető Intézet elköltöztetéséről szóló információkat sem tudja megerősíteni.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink