Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-12 05:10:00

Motozás, razzia Budapesten: titkolózik a rendőrség

Nem árulta el a rendőrség, mi indokolta a vasárnapi fokozott ellenőrzést a fővárosban, és annak is csak a pesti oldalán. Annyit azonban megtudtunk, hogy más oka is volt a razziának, nemcsak a hivatalos magyarázat, vagyis a közrend és a közbiztonság fenntartása, illetve a jogellenes cselekmények megakadályozása. A rendőrök okmányokat ellenőriztek, utasokat motoztak meg és autókat néztek át.

Éjfélig bárki belefuthatott egy kiadós intézkedésbe a pesti oldalon. A IX. kerületben rendelt el kiemelt vizsgálódást Budapest rendőr-főkapitánya. Problémamentes esetben 10 perc, negyedóráig tartott az ellenőrzés. A legkellemetlenebb a motozás volt. Mint a bűnözőknek, kezeket a motorháztetőre téve kellett eltűrni a ruha átvizsgálását. A rendőrök egyébként nemcsak a fokozott ellenőrzés alkalmával élhetnek ezzel az eszközzel: bármikor, ha gyanús jelet látnak, megmotozhatják az utasokat, minden külön felhatalmazás nélkül.  
 
A leintett autósok többnyire békések és együttműködők. Van kivétel ugyan, de az előbbi jellemző a rendőrök szerint.

Volt, aki abba a hibába esett, mint sokan: nem vette észre, hogy jogosítványa orvosi érvényessége lejárt, jóllehet az okmány még figyelembe vehető a személyi azonosításra. Ez 5 ezer forintos büntetést jelent.

Szabó Sándort pech-széria kíséri egy ideje. Egy héten belül már kétszer is megbüntették gyorshajtásért, sőt nemrégiben betörő is járt a lakásában. A balszerencse-sorozat ellenére megadóan viselte az újabb csapást, mi több, egyetért az ilyen razziákkal.  

A következő autóban egy négytagú család utazott. Ők gyorsan végeztek, náluk nem találtak hibát a rendőrök. A fokozott ellenőrzés éjfélkor zárul a főváros pesti oldalán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink