Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-08 11:35:00

Tucatjával állítják elő a drogosokat Ozorán és a Szigeten

Újabb 22 külföldi állampolgárt állítottak elő a rendőrök kábítószer birtoklása miatt az O.Z.O.R.A fesztivál helyszíne közelében - közölte szerda este az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi honlapon közzétettek szerint a külföldieket a sárbogárdi rendőrkapitányság területén szerda reggel nyolc óráig tartott ellenőrzés során állították elő.

Öt emberrel szemben bódult állapotban végzett járművezetés miatt büntető eljárást is indítottak. Az egyik ellenőrzés során a 6407-es számú úton kedden késő délután egy gépkocsi kerékkulcsában találtak kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak.

Az augusztus 1-jétől a sárbogárdi kapitányság területén elrendelt fokozott ellenőrzés óta az előállítások száma 67-re emelkedett - írták.

Az O.Z.O.R.A fesztivál programja a Tolna megyei Ozorához közel fekvő, Fejér megyei Dádpusztán augusztus 11-ig tart.

A rendőrök múlt szombaton hat francia és egy német állampolgárt állítottak elő kábítószer-fogyasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Tűzbe esett egy német férfi

Életveszélyesen megsérült egy német állampolgárságú férfi, aki ismeretlen okból beleesett egy tábortűzbe a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A. fesztiválon – tájékoztatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy a kedden történt eset kapcsán idegenkezűség egyelőre nem merült fel. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított, míg a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Az adatgyűjtés jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI információi szerint a férfit a budapesti Szent István Kórházban kezelik.  

Lebuktak a Szigeten is

A rendőrség azt is közölte, hogy kábítószergyanús anyagok birtoklása miatt további embereket állítottak elő a 21. Sziget Fesztiválon is. A közlemény szerint kedd este, illetve szerda hajnalban két külföldi férfivel szemben intézkedtek a rendőrök. Egyiküket kábítószer birtoklásának vétségével, a másik férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítják a rendőrök.

Másik két fiatal férfi - egy külföldi és egy magyar állampolgár - már a kapuknál lebukott, amikor néhány gramm kábítószergyanús anyagot akartak bevinni a fesztivál területére. A külföldi fiatalembernél a beléptetéskor elvégzett ruházat- és csomagátvizsgáláskor találtak kábítószergyanús növényi anyagot, míg társát a HÉV-megállóban igazoltatták a rendőrök. Nála is kábítószergyanús anyag volt. Ugyancsak szerdán egy másik külföldi férfinél több csomag kábítószert találtak a járőrök.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink