Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-07 11:39:00

Falus: minősített disznóság, ami Ózdon történik

Minősíthetetlen disznóság, ami Ózdon történik - ezt Falus Ferenc mondta az ATV Egyenes beszédben a településen bevezetett ivóvíz-korlátozással kapcsolatban.

A volt országos tiszti főorvos szerint nem elképzelhetetlen, hogy az intézkedést provokatív módon, szándékosan a romagyilkosságok ügyében hozott ítélethirdetés idejére időzítették.

Falus szerint a történtekre nincs mentség, aki ugyanis egy egészségügyi vészhelyzetben hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy korlátozzák az egészséges ivóvíz-fogyasztást arra való hivatkozással, hogy valakik valamikor esetleg lopták a vizet, az egyúttal azt is kockáztatja, hogy ez az egészségügyi vészhelyzet, ami jelenleg a hőség miatt áll fenn, járványügyi vészhelyzetté alakuljon. Az intézkedés tehát nem csak a helyi lakosságot, hanem a többieket is veszélyezteti –tette hozzá Falus.

A volt tiszti főorvos szerint az ózdi önkormányzat ezzel a korlátozással nem a megoldást, hanem a büntetés lehetőségét kereste, ráadásul ezzel valószínűleg azokat bünteti, akiknek semmi közük a vízlopáshoz. A valódi bűnösöket, akik ipari mennyiségben lopták a vizet, már rég el kellett volna kapni, és meg kellett volna büntetni - fűzte hozzá a volt tiszti főorvos.

atv.hu

További belföldi híreink