Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-06 06:20:00

Hiába tiltakoztak: megérkeztek a menekültek Vámosszabadiba

Hétfőn érkeztek meg az első menekültek Vámosszabadiba, abba a menekülttáborba, amelynek megnyitása ellen hetek óta küzdöttek a helyiek. Végül egy kompromisszumra hajlottak az ott élők: márciusig ideiglenesen elfogadják a tábor ottlétét. A belügyminisztérium ígérete pedig erről szól, a tábort akkor be fogják zárni.

„A mai nappal hivatalosan is megnyílt az új befogadó intézmény. Ez egy nyitott befogadó állomás lesz itt Vámosszabadiban, amelynek a kapacitása 216 fő” – közölte Ördög István, a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi igazgatója.

Hétfőn rendőri felvezetéssel érkezett az autóbusz, amelyen 30 koszovói menekült érkezett. A menekültügyi igazgató szerint nem fogják a tábort feltölteni, ide nagyjából 140-150 embert kívánnak majd hozni.

A helyiek az esetleg behurcolt fertőző betegségektől, valamint a szerintük romló közbiztonság miatt aggódnak leginkább.

A faluban élők egy hete ugyanakkor elfogadták a belügyminisztérium ajánlatát, mely szerint csak márciusig működik a tábor. A vámosszabadi tiltakozás szervezői szerint elfogadható volt az ajánlat, s nagyon bíznak abban, hogy tavasszal már nem kell aggódniuk a menekült tábor miatt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink