Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-02 05:10:00

Simicskó: támaszkodni kell az olimpiai és világbajnokok tanácsaira

„Mindenki, aki legalább annyit letett az asztalra a magyar sport oltárán, hogy olimpiai bajnok, vagy világbajnok lett, azoknak a véleményére tudására minden kormánynak pártoktól függetlenül támaszkodni kell"- reagált Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár az ATV azon kérdésére, hogy a tanácsadói szerződések mennyiben tudják segíteni a minisztérium munkáját.

Ahogy beszámoltunk róla, Molnár Csaba, a DK képviselője a tanácsadói szerződések kapcsán kérdezte a legfőbb ügyészt. A politikus a kérdésével arra utalt, hogy Kárpáti György vízi sportokkal kapcsolatban tanácsokkal látja el Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár Jánost, a miniszterelnökséget vezető államtitkárt havi 670 ezer forintért. Polt Péter válaszában olyan feljelentésként értékelte a kérdést, amely bűncselekményre utal, ezért a legfőbb ügyész színlelt szerződés gyanúja miatt a levelet átküldte a Fővárosi Főügyészséghez.

„Mindenki, aki legalább annyit letett az asztalra a magyar sport oltárán, hogy olimpiai bajnok, vagy világbajnok lett, azoknak a véleményére tudására minden kormánynak pártoktól függetlenül támaszkodni kell, hiszen a sport világában élték meg az életüket, szeretett sportágukról mindent tudnak, és az emberi kvalitás, az a minőség, az a teljesítmény, ami őket felvértezte az szerintem nélkülözhetetlen a sportszakmai, sportpolitikai döntésekben” – mondta az ATV-nek Simicskó, akitől azt kérdeztük, mennyiben tudják ezek a szerződések segíteni a minisztérium munkáját.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink