Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-08-01 06:20:00

Altatógáz végzett egy idős beteggel? A rendőrség is nyomoz

Valószínűleg altatógáz végzett egy idős nővel a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A nő műtét közben infarktust kapott, és már nem tudták újraéleszteni. Másnap ugyanebben a műtőben hasonló tüneteket mutatott egy másik beteg is, de őt azonnal lekapcsolták a lélegeztető gépről és túlélte. A kórházat nemrég újították fel, elképzelhető, hogy rosszul szerelték be az altató és oxigéngáz-csöveket.


A kórház felújításának második ütemében korszerűsítették a nőgyógyászati műtőt is, ahol a végzetes hibára a múlt csütörtökön és pénteken műtét közben derült fény. A rendőrség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik.

„A Győr-Moson-Sopron megyei kapitányság büntetőeljárást folytat a Mosonmagyaróvár Karolina Kórház igazgatójának feljelentése alapján, foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettessel szemben” – közölte Czank Hajnalka, sajtóreferens.

A mosonmagyaróvári kórházban ma senki sem nyilatkozott, de a győri kórház főigazgatója elmondta, hogy nagyon aprólékos az átvétel minden egyes építkezés után, a rendszerek is úgy vannak kialakítva, hogy kizárják a tévedést.

Azokat a gépeket, melyeket használunk, azok az altató gépek, ma már jelzi, ha nem megfelelő gáz áramlik, tehát nagyon nehezen elképzelhető az orvosi gázcsere” – fogalmazott Tamás László János, a Petz Aladár Oktató Kórház főigazgatója.

Azt, hogy mikor történhetett a végzetes hiba, még nem lehet tudni, mint ahogy azt sem, hogy kapcsolatban van-e a felújítással.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink