Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-07-18 15:32:00

MSZP: gondoskodunk a dokumentumok levéltárba kerüléséről

Az MSZP hat évvel ezelőtt, 2007 júniusában adta el egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek egykori, köztársaság téri pártszékházát. A birtokba adástól az ingatlan őrzése a vevő kötelessége lett volna – írja az MSZP.

MSZP: gondoskodunk a dokumentumok levéltárba kerüléséről

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az atlatszo.hu munkatársai még februárban jutottak be az 5 évvel korábban eladott MSZP-székházba, ahol találtak egy rakat bizalmasnak minősített dokumentumot. Az adatvédelmi hatóságnál vizsgálatot indítanak.

Ezzel kapcsolatban az MSZP közölte: a házban maradt dokumentumokról, filmekről az MSZP új vezetésének nem volt tudomása. Ezért köszönetet kell mondanunk az átlátszó.hu munkatársainak azért, hogy felhívták a figyelmünket erre a lezáratlan ügyre.

"Az új MSZP a nyitottság, a múlt teljes megismerhetőségének híve és nincs titkolnivalója. Ezért haladéktalanul intézkedtünk annak érdekében, hogy az egykori székházban mára őrizetlenül hagyott anyagok a lehető legrövidebb időn belül méltó helyükre, az iratok típusának megfelelő levéltárba kerüljenek" - olvasható a párt közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink