Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-30 16:43:00

Együtt-PM: hazudik a Fidesz szóvivője

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (Együtt-PM) Szövetség szerint a "rezsim szóvivőjének" hazug kijelentésével szemben éppen a Fidesz önkormányzatai vezettek be drasztikus ingatlanadót országszerte. A Bajnai Gordon vezette tömörülés Hoppál Péternek, a Fidesz szóvivőjének arra a vasárnapi kijelentésére reagált az MTI-nek, miszerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Együtt-PM: hazudik a Fidesz szóvivője

Az Együtt-PM közleménye szerint Hoppál Péter azért hazudott a szövetség adóterveiről, hogy ne kelljen elmondania az igazságot Orbán Viktor adórendszeréről.

   

Hoppál Péter Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a baloldal paktumot készül kötni a bankokkal. Hatalomra kerülésük esetén a bankadót a Gyurcsány Ferenc által elképzelt, majd Bajnai Gordon által még nagyobb mértékűre tervezett országos ingatlanadóval helyettesítenék. "Bajnai Gordon fejében még az az extrém elképzelés is megfordult, hogy azok a családok, nyugdíjasok, akik nem tudják fizetni ezt az ingatlanadót, jelzálogjog-bejegyzést kell, hogy engedélyezzenek a bankok javára" - mondta vasárnap Hoppál Péter.

   

Az Együtt-PM közleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy az Orbán Viktor vezette "adócsökkentések kormánya" harmincnál több új adót vezetett be, az igazságtalan egykulcsos adóval pedig elvett a szegényebbektől, hogy a gazdagabbaknak adjon.

   

Az ingatlanadóból csupán Pécsett, Hoppál Péter városában 2,6 milliárd forintot meghaladó bevétele volt a fideszes városvezetésnek - fűzték hozzá.

   

A Együtt-PM Szövetség kizárólag a törekvő polgárokkal köt "paktumot", méghozzá egy igazságos adórendszerről, amelynek révén Magyarországon könnyebb lesz felemelkedni, mint leszakadni - írták a közleményben.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók