Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-30 08:05:00

Elfogták a társukat bántalmazó menekülteket

Elfogták a rendőrök azt a négy férfit, akik egy társukat súlyosan bántalmazták a debreceni menekülttáborban. Életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást ellenük. A négy verekedő közül hármat vettek őrizetbe, negyedik társuk szabadlábon védekezhet. Kósa Lajos szerint kezd tarthatatlanná válni a helyzet a menekülttáborokban az unió által Magyarországra kényszerített menekültes politika miatt.

Elfogták a társukat bántalmazó menekülteket

Rengeteg rendőr volt szombat délelőtt a debreceni menekülttábor területén, azt a négy férfit jöttek letartóztatni, akik tegnap súlyosan bántalmazták egyik társukat.

Sajtóhírek szerint a menekülttáborban lévő sportpálya használata miatt robbant ki a tömegverekedésbe torkolló vita afgánok, pakisztániak és afrikaiak között. A rendőrök egész éjszaka a helyszínen volt, mert tartani lehetett attól, hogy ismét egymásnak esnek a menekültek.

A város polgármestere szerint az okozta a problémát, hogy az afgán és pakisztáni, valamint az afrikai menekültek gyűlölik egymást, ez egy nagyon régi konfliktus, amivel nem tudnak a hatóságok mit csinálni. Kósa Lajos szerint ezentúl figyelni kell arra, hogy különböző táborokban helyezzék el ezeket a menekülteket.

„Hiába mondja az UEFA, hogy respect, meg mankind, meg friendship, meg hiába mondják az emberijogi szervezetek a nagyon szép szlogeneket, ettől függetlenül maguk a menekültek rendkívül békétlen emberek, legalábbis ebben az értelemben” – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Kósa Lajos azt mondja, tarthatatlan az a menekültes politika, amit az unió rákényszerített Magyarországra. A polgármester szerint bár nem vagyunk célország, lassan kezelhetetlenné válik a helyzet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink