Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-30 08:39:00

Egymilliárdos támogatást ígért Pintér a polgárőröknek

76 ezer polgárőr nevében ünnepeltek Pannonhalmán az Országos Polgárőr napon, ahol Pintér Sándor belügyminiszter 2014-re több mint egymilliárd forintos támogatást ígért a szövetségnek. Az ünnepségen a belügyminiszter a márciusi havazás idején nyújtott segítségre is visszatért beszédében. Azt mondta, hogy a polgárőrök sokat segítettek a szerinte felelőtlenül útra induló autósoknak.

Egymilliárdos támogatást ígért Pintér a polgárőröknek

A belügyminiszter miután ismét az autósokat tette felelőssé a március hóhelyzet okozta elakadások miatt, az árvízvédelemben nyújtott segítséget köszönte meg a polgárőröknek. Ezt tette az országos rendőrfőkapitány is.

„Amikor a dunai árvízvédelmi védekezéshez felhívtam Túrós tábornok urat, annyit kérdezett, hogy hova, mikor hány főt küldjek nektek segítségül. Rögtön tudta, hogy miről beszélünk, a veszélyhelyzet kihirdetését követő rendészeti feladatok megerősítéséről” – mondta el Papp Károly, országos rendőrfőkapitány.

A polgárőrszövetség elnöke szerint a róluk szóló törvények nem határozták meg a katasztrófavédelemmel kapcsolatos tennivalóikat, de ennek ellenére indultak, akik tudtak.

Túrós András, elnök: Országos Polgárőr Szövetség:

„Tulajdonképpen ez az önkéntes tevékenység még inkább értékesebb, mert a polgárőrségnek az alapfeladata a közbiztonság védelméhez, a bűnözés megelőzéséhez kapcsolódik” – nyilatkozta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A belügyminiszter szerint ebben a munkában az önkormányzatok  és a rendőrség is a polgárőrök szövetségesei.

„Egy kistelepülésen, ha az önkormányzat, a polgárőrség és a körzeti megbízott összefog, akkor azon a kistelepülésen nem lehet probléma” – mondta el Pintér.

Pintér szerint ha mégis lenne probléma, akkor a készenléti rendőrség ereje elegendő ahhoz, hogy megjelenésével biztosítsa a közbiztonságot. A belügyminiszter azt is bejelentette, hogy idén az ORFK kerékpárokkal támogatja a polgárőröket, s jövőre a költségvetés több mint egymilliárd forinttal támogatja a szervezetet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink