Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-26 18:26:48

„Megint ugyanaz a bűz” - véglegesen pert vesztett Bayer

Véglegesen pert vesztett Bayer Zsolt a Magyar Hírlap publicistája Bolgár Györggyel, Feldmájer Péterrel és a Klub Rádióval szemben – tudta meg az atv.hu.

2011-ben a „Megint ugyanaz a bűz” című cikkében Bayer Zsolt, Cohent, Cohn-Bendidet és Schiffet emlegette, majd azt írta: „sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben”.

Erről a nemzetközi felháborodást keltő cikkről beszélgettek a Klub Rádióban Bolgár György és Feldmájer Péter, és annak a véleményüknek adtak hangot, hogy alkalmas a zsidók elleni uszításra. Bayer ezt kifogásolta a bírósági keresetében, mondván, hogy alaptalanul emlegettek a cikkel és vele kapcsolatban antiszemitizmust.

A Fővárosi Bíróság elutasította Bayer keresetét, de az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta és Bayernek adott igazat. Erről a Magyar Hírlap „Bayer nem antiszemita” címmel számolt be.

Szerdán a Kúria felülvizsgálati eljárás során megváltoztatta az Ítélőtábla döntését, és véglegesen elutasította Bayer igényét, kimondva, hogy a cikkel kapcsolatos vélemény nem sértette a publicista személyiségi jogait, mert a cikkből Bolgár és Feldmájer okszerű következtetéseket vont le.

Friss: miután a Kúria jogerősen elutasította Bayer Zsolt keresetét, amelyben a Fidesz-alapító tagja azt kifogásolta, hogy zsidózásait antiszemita gyűlöletkeltésnek bélyegezték többen is, Bajnai Gordon intézkedést vár Orbán Viktortól. „Bayer Zsoltnak, a Fidesz ötös számú párttagkönyve büszke tulajdonosának most már papírja is van arról, hogy kirekesztő, antiszemita. Várom Orbán Viktor és pártja lépését. Ha ezek után sem zárják ki, akkor egyetértenek a nézeteivel és cinkosaivá lesznek annak a bűnnek, amit Bayer folytatólagosan elkövet...”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink