Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-21 10:31:00

"Teljesen meg vagyunk döbbenve" - menekülttábor lesz Vámosszabadin

Nem akarnak menekülttábort a falujukba a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadi lakói. Az újságból értesültek arról, hogy a szlovák határ menti településen létesítik a kilencedik befogadó állomást. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter meg is erősítette. A faluban tegnap viharos falugyűlést tartottak, ahol a Bevándorlási Hivatal megyei vezetője próbált válaszokat adni a felháborodott helyieknek.

"Teljesen meg vagyunk döbbenve" - menekülttábor lesz Vámosszabadin

„Teljesen meg vagyunk döbbenve, ez volt az első reakció, a második pedig a mélységes felháborodás” – nyilatkozta egy helyi lakos. Röviden így foglalható össze, hogy miként reagáltak a vámosszabadiak arra hírre, hogy a falujukban illegális határátlépőket befogadó állomást kívánnak nyitni. Minderről velük senki sem egyeztetett, a múlt héten a sajtóból tudták meg, hogy mit terveznek a hatóságok.

„Azt gondolom, hogy nem jó, hogy ez így történt, a folyamatba szerintem is be kellett volna vonni már a vámosszabadi lakosságot” – vélekedett Kovács Gyula, a Bevándorlási Hivatal megyei vezetője.

Záporoztak a kérdések az illetékesekre, akik megnyugtató választ nem tudtak adni a helyieknek. A rendőrség illetékese a lovas és motoros járőrök megerősítésével próbálkozott, míg a bevándorlási hivatal megyei vezetője elmondta, hogy akik ide kerülnek, azoknak teljes ellátásuk, havi ellátmányuk lesz, tehát nem szorulnak lopásokra.

„Abban egységesnek kell lennünk, hogy vámosszabadi szempontjából a jó menekülttábor, ha nincs menekült tábor” – mondta el Méri Attila fideszes önkormányzati képviselő.

A megyei lapnak nyilatkozva  a belügyminiszter tényként közölte, hogy itt lesz a kilencedik menekülttábor, azért, mert "itt nagyobb anyagi ráfordítás nélkül meg lehet nyitni a tábort".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink