Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-06-18 14:00:00

Felcsuti: választási költségvetésre kell a pénz?

„Ilyet a világ nem hallott, hogy a kamat után egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Ha nem rólunk szólna a dolog, akkor kínomban csak nevetnék. Lehetne persze a kamatot jobban megadóztatni, de akkor be kellene ismerni, hogy az egykulcsos adórendszer megbukott” - mondta az Együtt 2014 alapító tagja, Felcsuti Péter az Egyenes Beszédben.

Felcsuti: választási költségvetésre kell a pénz?

„A belföldi és a külföldi bizalmat a nemzetgazdasági miniszter iránt csökkenti, hogy Varga Mihály első nyilatkozataiban a gazdaságpolitikai kiszámíthatóságának fontosságáról szólt. Ezzel szemben két hónappal később ugyanaz a miniszter előállt egy olyan megszorító csomaggal, amire senki nem számított. Azt még senki sem tudja, hogy miért. Lehet, hogy a bevételek lassabban csordogálnak a vártnál, de az is lehet, hogy meg akarnak ágyazni egy választási költségvetésnek. Egyszerűbben: kell némi szétosztható pénz” – vélekedett a szakember.

„Az előbbi lehetőséget támasztja alá, hogy mivel a költségvetésbe nem folyik be a tervezett bevétel, újabb és újabb csomagokat kell meghirdetni” – tette hozzá Felcsuti.

atv.hu

További belföldi híreink