Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-05-26 10:30:52

Mesterházy: a Fidesz a demokráciát támadja

A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és kampányfinanszírozási rendszert.

Mesterházy Attila - a honlapján vasárnap közzétett és az MTI-hez is eljuttatott - írásában kijelenti: az elsősorban a nagy kereskedelmi televíziókat sújtó új reklámadóból származó bevétel a költségvetés számára szinte jelentéktelen, a Fidesz valódi célja a média ellehetetlenítése.

   

"Olyan helyzetet akar előidézni, amelyben a kereskedelmi médiumok és az ott dolgozó újságírók elvesztik megélhetésüket, s akkor az ország itt marad a Fidesz saját médiabirodalmával, meg a kormány által irányított állami médiával" - fogalmazott. A szocialista pártvezető szerint ez nyílt támadás a média szabadsága, a tájékozódás szabadsága ellen, a kormány "a demokrácia maradékának felszámolására tör".

   

Mesterházy Attila álláspontja szerint azzal, hogy - a vonatkozó javaslat értelmében - az állam rendes pártfinanszírozás helyett kampányfinanszírozást ad jövőre, a Fidesz célja az, hogy az MSZP szervezeti hálózata elveszítse anyagi alapjait.

   

Hozzátette: a tervezett szabályok anyagi értelemben rosszabb helyzetbe hozzák a szövetségre lépő pártokat, miközben a mandátumok elosztásakor a külön indulást büntetik a választási szabályok.

   

"Az ellenzék dönthet: nem fog össze, és akkor lesz ugyan pénze a kampányra, viszont elveszti a választást vagy a győzelem érdekében szövetkezik, de akkor nem lesz pénze kampányra, a választók meggyőzésére" - írta Mesterházy Attila, aki szerint "bezzeg" a Fidesznek a Közgép és a trafikok bevételei megteremtik az anyagi forrásokat.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink