Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-05-12 08:08:59

TGM: nagyon helyes, hogy Orbán megfogadta a tanácsomat

Orbán Viktor megfogadta Tamás Gáspár Miklós tanácsát. Virágot vitt Romániába, Szatmárnémetibe, az izsáki rendőrörsön a gyanú szerint halálra vert férfi sírjához. A filozófus még szerdán arra kérte a miniszterelnököt, hogy menjen el Bara József sírjához. Orbán Viktor nemcsak megfogadta Tamás Gáspár Miklós tanácsát, hanem még egy válaszlevelet is írt a filozófusnak, különös aláírással.

TGM: nagyon helyes, hogy Orbán megfogadta a tanácsomat

Nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsával ment el a miniszterelnök Romániába, Szatmárnémetibe. Oda, ahol három hete eltemették Bara Józsefet, akit két izsáki rendőr a gyanú szerint úgy megvert, hogy belehalt a sérüléseibe.

Tamás Gáspár Miklós a szerdai Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelében arra kérte a miniszterelnököt, hogy vigyen egy szál virágot Bara József sírjára, és ha lehet, vigye magával Áder János államfőt is.  

Orbán Viktor ma szintén a Magyar Nemzetben válaszolt régi ismerősének. Azt írta: "Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt".

Tamás Gáspár Miklós elégedett. Örül annak, hogy politikai ellenfelek tudnak civilizáltan és barátságosan beszélgetni egymással. Nem tesznek úgy, mintha sosem ismerték volna egymást.

„Orbán Viktor a legfontosabb ember az államban, és vállalta a felelősséget azért, hogy a magyar állam szervei törvényellenesen viselkedtek, magyarán szólva, a rendőrök agyonvertek egy partiumi magyar férfit. Megfogadta tanácsomat, virágot tett a sírjára, ez nagyon helyes, ennek nagyon örülök, ez rendben van így” – mondta el a filozófus.

A miniszterelnök úgy írta alá a levelet, hogy köszönettel: netuddki. Tamás Gáspár Miklós szerint ez egy tréfa volt.

Ennél többet nem akart erről mondani a filozófus. Orbán Viktor ezt az aláírást Rejtő Jenő: Az elátkozott part című regényéből vehette át, amelyben a Török Szultánnak nevű szereplő úgy írta alá helyesírási hibáktól hemzsegő levelét, hogy "netuddkki."

A miniszterelnök levelének utóiratában Tamás Gáspár Miklóst meghívta egy kávéra. Majd még hozzátette: tudod, hol találsz.

„Rég nem találkoztunk, miután tizenöt éve nem volt kapcsolat, még gondolkozom pár napig. Kedves tőle hogy meghívott” – tette hozzá a filozófus.

A már leszerelt rendőrök április óta rács mögött vannak, és még három hónapig ott is maradnak, hiszen a minap hosszabbították meg előzetes letartóztatásukat. A két férfit kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink