Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-05-09 17:20:29

Újabb rezsicsökkentés: a temetkezés költségeit is visszavágná a kormány

A mértékéről még nincs döntés, de elkötelezettek vagyunk abban, hogy a temetkezés díjait is mérsékeljük a rezsicsökkentési akció keretében – mondta el az atv.hu-nak Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője.

Mint a fideszes országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere elmondta, az ötletet az adta számukra, hogy sok észrevétel érkezett be hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy a temetkezési költségek komoly anyagi terhet jelentenek a családok számára, különösen azok esetében, akik szerényebb anyagi körülmények között élnek. „Még nem tudjuk, mekkora mértékű lehet a csökkentés, de elkötelezett vagyok abban, hogy ez a terület is felkerüljön a rezsicsökkentési palettára. Mindenkinek joga van ugyanis ahhoz, hogy tisztességesen elbúcsúztassák a földi létből” – fogalmazott a rezsicsökkentési munkacsoport vezetője.

Hozzátette: a temetkezés biztos piacnak számít, ám miközben az önkormányzati kötelezettségek körébe olyan tevékenységek tartoznak, amelyekben nincs nyereség, addig a profitképes szolgáltatásokat piaci szereplők végzik. „Ebben rendet kell rakni” – fogalmazott Németh Szilárd, megjegyezve, hogy a részletek kidolgozása még előttük áll.

atv.hu/S. I.

Ajánlom

További belföldi híreink